2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Akupunkturla Zayıflama?
YAZI #4403 © Yazan Dyt.Hülya ÖZEL | Yayın Şubat 2018
Hangi dönem olursa olsun modası hiç geçmeyen ve her dönem içinde arzu edilen bir olgudur zayıflamak. Bir kişinin özünü tanımanın tek yolu ancak onunla vakit geçirmek ve onu tanımaya çalışmaktır şüphesiz; ancak insanlar genelde ön yargılı olmakta ve önce dış görünüşe bakmakta. Bir kişi ile ilgili ön fikri büyük oranda dış görünüşü vermekte, insanlar bu yüzden gün geçtikçe daha fazla dış görünüşlerini önemsemekte, dolayısıyla günümüzde güzel görünmenin değeri çok fazla olmaktadır. Kararlı ve istikrarlı olmak koşulunu yerine getirdikten sonra kilo vermek adına yapılan sağlıklı yöntemler olumlu sonuç vermekte. Bu kilo verme sürecinde kilo verme verimini arttırıcı, motive edici bazı alternatif yöntemlerden de faydalanabilir. Bu alternatiflerden akupunkturla zayıflama yöntemine değinelim.
Akupunktur: 3000 yıldır Orta Asya ve Çin bölgesinde uygulanmakta olan Geleneksel - Tamamlayıcı Tıp uygulamalarının en bilineni ve bilimsel olarak kanıtlanan ve sonrasında Dünya Sağlık Örgütü tarafından endikasyon alanları belirlenen ve Avrupa başta olmak üzere Dünya da yaygın olarak kullanılan bir yöntem. Ameliyat sonrası ve kemoterapiye bağlı veya gebelik esnasındaki bulantı ve kusmalar, ilaç ve nikotin bağımlılığı, stroke rehabilitasyonu, migren ve benzeri baş ağrıları, menstüel siklus ile ilgili tanımlanan ağrılar, myofasiyal ağrılar, osteoartrit, bel ve boyun ağrıları, astım ve benzeri kronik tıkayıcı solunum hastalıkları, aşırı iştah ve obezite durumlarında akupunkturun olumlu etkilerinin ilk defa 1998’de bilimsel bir dergide yayınlandı. Akupunkturun etkisi ilaçlarla elde edilen tedavi edici etkiye denk ve bazen daha pozitif sonuçlar olduğu belirlenmiş. Bazı tıp mensupları ise akupunkturun etkisinin sadece psikolojik olduğunu, organik bir etkisinin olmadığını savunmaktalar. Akupunktur, sahip olunan hastalığın tedavisinde başarılı olunmasa bile hiçbir yan etkisi olmayan etkili bir tedavi şekli şüphesiz.
Akupunktur kelime anlamı olarak iğne batırma anlamına gelir ve günümüzde iğne ile uygulanan akupunktur halen en etkili yöntem çeşididir. İğne korkusu olanlar için iğnesiz akupunktur ve lazerli akupunktur çeşitleri de teknolojinin ilerlemesi ile birlikte icat edilmiş. İster iğneli, ister iğnesiz ya da lazer akupunktur olsun temelde uygulama mantığı aynı olup sadece uygulama şekli farklı. Akupunkturda iğnelerin batırılacağı noktalar, 5 duyu organımızın durumuna göre dedektörler vasıtasıyla belirlenir. Akupunktur uygulanma nedenine göre; vücut akupunkturu, kulak akupunkturu ve kafa derisi akupunkturu olabilir. Hastalığın çeşidine göre bazı durumlarda tek bölgeye bazı durumlarda kombine olarak birden çok bölgeye uygulanabilmekte.
Zayıflama Akupunkturu: Akupunktur, obezite hastaları ve aşırı kilolu insanların son dönemlerde başvurduğu bir yöntem. Akupunktur her yaş grubuna uygulanabilmekte, özellikle çocukluk ve yaşlılık dönemindeki obezitede son yılların kurtarıcı tedavisi olarak görülmekte. Zayıflama tedavisinde kulak akupunkturu uygulanmakta. Kulakta tespit edilen noktalar uyarılarak bu uyarı sürekli hale getiriliyor. Kulak etrafındaki bazı bölgeler genellikle kişinin zayıflamasına yardımcı olacak olan; iştah azaltıcı, kan şekerini dengeleyici, sürekli atıştırma ihtiyacını azaltıcı, oburluğu engelleyici, gereksiz tatlı yeme krizlerini önleyici, metabolizmayı hızlandırıcı, şişmanlamaya neden olan organlardaki eksiklikleri dengeleyici, yeni yaşam tarzına adaptasyon sırasında meydana gelen semptomları azaltıcı, vücudun dinamik olmasını sağlayıcı, aynı zamanda yeni beslenme programı esnasında vücut enerjisinin düşmesini engelleyici, açlık durumunda dahi açlık seviyesi hissini azaltıcı, mutluluk hormonunu uyararak motivasyonu sağlayıcı sinyallerin vücuda verildiği noktalar bulunmakta ve bu noktalar uyarılarak bu etkiler sağlanmakta. Kilo vermek için uygulanacak olan akupunktur seansları kişinin kilosuna ve genel durumuna bağlı. Akupunktur tedavisiyle birlikte size uygun bir beslenme programı diyetisyen ile oluşturmalı, bu kolay uygulanabilir ve doyurucu bir liste olmalı. Akupunktur ile zayıflamada kişi vücut ağırlığının %7’sini bir ayda vermekte, daha sonrasında ise kişi kilo koruma programına alınmaktadır.
Akupunktur beslenme alışkanlığını düzeltir.
Kilo vermede beslenme alışkanlıklarının ve yaşam tarzının değiştirilmesi ile mümkün olduğuna göre bu yeni alışkanlıkların edinilmesi sırasında akupunktur hastaya kolaylıklar sunar. Hangi yöntemle kilo verirseniz verin, eğer alışkanlıklarınızı değiştirmediyseniz ve kilolu olduğunuz dönemdeki gibi aşırı bilinçsiz yemeğe başlarsanız zaten kilo almaya yatkın olduğunuz için tekrar şişmanlarsınız. Akupunktur tedavisi döneminde kazandığınız alışkanlıkları ve yeni beslenme biçimini devamlı uygulamalı, günlük spor ve egzersizlerinizi devam ettirmelisiniz.
Kilo verme sürecinde eğer diyete uyum sağlamakta zorlanıyorsanız, kendinizi kontrol edemeyip sürekli bir şeyler yemek isteğine karşı koyamıyorsanız ve sizi motive edici, kilo verme verimimizi arttırıcı bir yöntem arıyorsanız akupunkturdan yararlanabilirsiniz. Akupunktur ve kişiye uygun diyet yardımıyla daha hızlı, daha verimli zayıflama söz konusu olabilir.
Sağlıkla kalın...
     4 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Hülya ÖZEL'in Yazıları
► Yeşil Çay ile Zayıflama Dyt.Nursel EROĞLU
► Zayıflama İlaçları Dyt.Aydın GÜL
► Zayıflama Diyetleri Dyt.Turgay KÖSE
► Doğru Zayıflama Stratejileri Dyt.Zeynep Işıl KÜÇÜKGÖNCÜ
► Glisemik İndeks ve Zayıflama Dyt.Atilla ZEYREK
► Zayıflama Diyeti ve Leblebi Dyt.Atilla ZEYREK
► Metabolizma Hızı ve Zayıflama Dyt.Elvan ODABAŞI
► Diyet Yapmadan Zayıflama Dyt.Gizem ŞEBER
► Gi Diyeti: Son Zayıflama Diyetim Dyt.Beste ALİMERT
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Akupunkturla Zayıflama?' başlığıyla benzeşen toplam 55 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


01:13
Top