2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Implant Nedir? Implant Tedavisi Ne Kadar Sürer? Herkes Yaptırabilir mi? Vücut Tarafından Reddedilme Riski Var Mıdır? Nelere Dikkat Etmek Gerekir? Yapılan Implant Tedavisinin Ömrü Ne Kadardır?
YAZI #4428 © Yazan Dt.Fikret ALTAN | Yayın Şubat 2018
Implant çene kemiğine ve protezlere destek için yerleştirilen diş kökleridir. Yapılan implant tedavisinin kemik erimesini önlediği ispatlanmıştır. Titanyum denen bu yüzyılın en önemli buluşlarından olan malzeme, çene kemiğinin içine yerleştirilip bunu vücut kendi parçası olarak algıladığından reddedilmesi %99 oranında bir başarı ile mümkün değildir. Ağız hijyenine ve sigara tüketimine dikkat ederek, düzenli kontroller ile yapılan titanyum implantlar vücudun doku dostudur . Üzerine yapılan zirkonyum porselen dişlerle mükemmele yakın ağız, diş ve çiğneme sistemi oluşur.

Bunun sonucunda oluşan estetik, buna paralel olarak hastanın görüntüsünü ve psikolojisini iyileştirmektedir. Günlük hayatta hastanın iletişimi ve sosyal varlığı daha güçlü olmaktadır. Implant tedavisi bir günde olabildiği gibi kaynama süresi yaklaşık 3 ile 6 ay arasıdır. Bu, hastanın yaşı, kemik yapısı, beslenme düzeni , ağız hijyeni ve aktivite sıklığına göre değişkenlik gösterir.

Implantların ağızda 30-40 yıl kadar sorunsuz kaldıkları gözlenmiştir. Implantların ömürünü belirleyen çeşitli etkenler vardır. Implantın uygulandığı kişinin sağlık durumu ve implant bakımına gösterilen özendir (düzenli ağız hijyeni). Olumsuz hiçbir bulguya rastlanmadığı gibi yapılan titanyum implantlar son derece sağlıklıdır.

Yeni teknoloji ile birlikte titanyum implant ömrü markası veya ülkesi ne olursa olsun hepsi son derece gelişmiş doku dostu ve uzun ömürlü malzemelerdir. Dünyanın en gelişmiş ülkelerine satış yapan ve bayilikler açan Türkiye orijinli yabancı firmalarla boy ölçüşecek kadar değerli yerli implant firmalarımız da mevcuttur. Kliniğimizde hastanın ödeme gücüne göre yerli implant firmaları ile de çalıştığımız gibi operasyonda yabancı implant markaları da kullanmaktayız.

Yurtdışına göre Türkiye'de, en kaliteli dental implant markalarını Avrupa'daki fiyatların 3'te 1'ine yaptırabilirsiniz. Üstelik Dünya standartlarında böyle bir hizmeti çok ucuza almış olursunuz.

Öncelikle, seçeceğiniz hekimin deneyimli ve cerrahisi güçlü bir hekim olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Tedavilerin sonrasında ortaya çıkabilecek olası komplikasyonlar veya rahatsızlıklarınızı, sizi mağdur etmeden kolayca gidermeye çalışan bir klinik seçimi doğru tercih olacaktır. Yani implantın yapım aşaması kadar cerrahisi, implant üstü protezi ve implant sonrası hizmet de çok önemlidir. Bunun yanında kliniğin kolay ulaşılabilir bir lokasyonda olması, size, çalışma saatlerinize uygun saatlere randevu verebilecek şekilde esnek çalışma saatlerine de sahip olması diğer bir etkendir. Elbette güler yüzlü, anlayışlı, sağlıklı ikili ilişkiler kurabilen ve beklentilerinizi anlayarak bunları karşılamak için elinden geleni yapmaya çalışan bir diş hekimi, korkularınızı da yenmeye yardım edecek, alacağınız hizmetin başarısını arttıracak ve sizin mutlu bir hayat sürmenizi sağlayacaktır.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Fikret ALTAN Fotoğraf
Dt.Fikret ALTAN
İstanbul
Diş Hekimi
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi3 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dt.Fikret ALTAN'ın Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Implant Nedir? Implant Tedavisi Ne Kadar Sürer? Herkes Yaptırabilir mi? Vücut Tarafından Reddedilme Riski Var Mıdır? Nelere Dikkat Etmek Gerekir? Yapılan Implant Tedavisinin Ömrü Ne Kadardır?' başlığıyla benzeşen toplam 97 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Röntgen (Radyografi) Şubat 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


04:33
Top