2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Estetik Diş Hekimliği (Diş Estetiği)
YAZI #4441 © Yazan Dt.Fikret ALTAN | Yayın Şubat 2018
Estetik Diş Hekimliği: Laminate Veneerler, Porselen kaplamalar, gülüş estetiği, bonding, diş estetiği, inlay-onlay dolgular, porselen kuron veya köprüler, zirkonyum porselen kaplama veya köprüler, empress porselen kuron veya köprüler bu grup altında adlandırılırlar.

Laminate Veneerler: Dişlerin sadece ağız dışından görülen dış yüzeylerini restore etmek amacı ile estetik materyallerden yapılan bir çeşit bölümlü kuron protezidir. Çoğunlukla dişte yapılacak 0.5 mm kadar bir aşındırma yeterli olacaktır. Bu sayede dişin ön yüzünde oluşacak minimum madde kaybı ile hem üstün bir estetik sağlanmış olacak, hem de dişin diğer yüzeylerinin doğal yapısı ve diş-diş eti ilişkisi korunmuş olacaktır. Kompozit veya akrilik gibi diş rengindeki maddelerden de üretilmesine rağmen günümüzde, estetik ve biyolojik avantajlarından dolayı seramik laminate veneerler kadar zirkonyum porselen kuronlarda (Empress porselen kuron) çok tercih edilmektedir.

Kompozit veya akrilik gibi

Diş estetiğinde genel amaç dişlerin, dudak ve diş eti ile olan ilişkisinin analiz edildiği ve estetik bir gülüş yakalamak için yapılan tedavi planlarının bütünüdür.

Estetik Diş Hekimliği Hangi Durumlarda Gereklidir;

Dişlerimizde çapraşıklık veya düzensizlik varsa,
Kapanış bozukluğu varsa,
Ön dişlerimize diastema (ön dişlerin arasında açıklık) varsa ve bu boşluk hastanın konuşmasını olumsuz etkiliyorsa,
Dişlerin renginden mutlu değilsek,
Ön dişlerde form, büyüklük hatta genişlik açısından asimetri varsa,
Daha önceden yapılan işlemlerin (Kuron, Köprü veya Dolgu) görüntüsü hoşumuza gitmiyorsa veya doğal olmadıklarını düşünüyorsak,
Fotoğraflarınızda ağzınızı kapatmak zorunda kalıyorsanız,
Toplum içerisinde gülerken ağzınızı elinizde kapatma ihtiyacı duyuyorsanız.

Yukarıda sayılan durum ya da durumların sizin içinde geçerli olduğunu düşündüğünüzde Estetik Diş Hekimliği veren bir doktoru ziyaret etme zamanınız gelmiştir.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Fikret ALTAN Fotoğraf
Dt.Fikret ALTAN
İstanbul
Diş Hekimi
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi3 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dt.Fikret ALTAN'ın Yazıları
► Estetik Diş Hekimliği Dr.Dt. Itır Şebnem BİLİCİ
► Estetik Diş Hekimliği Dt.Şule ÜNAL
► Estetik Diş Hekimliği Dr.Dt. Cenap ADAŞ
► Estetik Diş Hekimliği Dt.Kurtul Ali KAPTANOĞLU
► Radyasyon ve Diş Hekimliği Dr.Dt. Itır Şebnem BİLİCİ
► Koruyucu Diş Hekimliği Dt.Medet BENLİ
► Diş Hekimliği ve Duygusal Zekâ Dt.Songül MİRZAOĞLU
► Pedodonti (Çocuk Diş Hekimliği) Dr.Dt. Mert Kafkas ŞAHİN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Estetik Diş Hekimliği (Diş Estetiği)' başlığıyla benzeşen toplam 85 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Röntgen (Radyografi) Şubat 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


11:41
Top