2007'den Bugüne 92,258 Tavsiye, 28,211 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Bonding (Dental Bonding)
YAZI #4442 © Yazan Dt.Fikret ALTAN | Yayın Şubat 2018
Dental Bonding: Estetik diş hekimliğinin alt grubudur. Ön grup dişlerin diş yüzeylerinde porselen veya kompozit malzeme ile yapılan estetik restorasyonlardır. Orjinal diş dokusu ile eksik kısmın arasındaki fark ayırt edilemeyecek kadar doğal estetik görünüm yakalanabilmektedir. Anestezi gerektirmez, birkaç saatlik çalışma ile tek seansta sonuca ulaşılır. Az da olsa kırılma riski vardır, kırılma durumunda tamiri çok kolaydır.

Dental Bonding hangi durumlarda kullanılır?

Küçük şekil ve renk bozukluklarında.
Hafif çapraşıklıkların düzeltilmesinde.
Dişler arası aralıkların (Diastema) kapatılmasında.
Aşınmış dişlerin tedavisinde.
Kırık ve kısa dişlerin onarımında.

Dental bonding dişlerin durumuna, sayısına, estetik beklentiye, renklendirici maddelerin kullanımına, ekonomik duruma göre porselen lamina tedavisine de alternatiftir.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Fikret ALTAN Fotoğraf
Dt.Fikret ALTAN
İstanbul
Diş Hekimi
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi3 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dt.Fikret ALTAN'ın Yazıları
► Dental Detox Dt.Güzin KIRSAÇLIOĞLU
► Dental İmplant Dt.Songül MİRZAOĞLU
► Dental İmplant Dr.Dt. Fatih GENCEROĞLU
► Dental İmplantlar Dt.Songül MİRZAOĞLU
► Dental İmplantlar Dr.Dt. A. Selhan KAYA
► Dental İmplantlar Dt.Sevgen ERALP
► Dental İmplant Nedir? Dt.Murat KANLI
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Bonding (Dental Bonding)' başlığıyla benzeşen toplam 18 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Röntgen (Radyografi) Şubat 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:07
Top