2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Gülüş Tasarımı (Altın Oran)
YAZI #4446 © Yazan Dt.Fikret ALTAN | Yayın Şubat 2018
"Altın Oran, matematik ve sanatta, bir bütünün parçaları arasında gözlemlenen, uyum açısından en yetkin boyutları verdiği sanılan geometrik ve sayısal bir oran bağıntısıdır. İlk olarakta Mısırlılar ve Yunanlılar tarafından kullanılmıştır. Ortaçağın en ünlü matematikçisi olan İtalyan kökenli Leonardo Fibonacci bulmuş olduğundan altın orana aynı zamanda Fibonacci sayıları (Fi) denilmiştir, bu sayı evrendeki muhteşem düzenle birebir örtüşen bir orandır. Bir yapı ya da sanat eserinin Altın orana yakınlığı, onun aynı zamanda estetik olarak güzelliğinin bir ölçüsü olarak kabul görmüştür. Biz bunu baz alarak insan vücudu, ağız, çene, diş ve diş etleri üzerinde uygulayarak oluşturduğumuz o kişiye özel estetik ve doğal dişler yaparız. Bunun adı da gülüş tasarımı uyguladığımız Estetik diş hekimliğidir."

Gülüş tasarımı yapılırken dişlerin oluşturduğu bölgenin estetiği değerlendirilir. Dudak seviyesi, dişlerin dizimi, rengi, güldüğünüz zaman gülme hattı ve uyumu gibi birçok faktör göz önünde bulundurularak bir gülüş tasarımı yapılır ve tedavi planı netleştirilir.

Yüz hatlarınız, çizgileriniz, cinsiyetiniz, yaşınız, gülüş simetriniz, dişlerin sıralanması ve renk tonlanması dudaklarınız ile diş etlerinizin yapısı ve rengine göre uygulayıp, size özel ideal gülüşünüzü ortaya çıkartırız. Sizin de isteklerinize dayanarak daha sağlıklı, doğal ve mükemmel bir gülüşün tasarımını yapmaktayız.

Gülüş tasarımında ilk olarak, yüz hatlarının geometrik şekil ile uyumluluğu belirlenerek başlanır. Kişinin yüz ifadesindeki hatlar dişin nasıl belirleneceğinin şifresini de içerir. Yani gülüş tasarımında geometri, yüz ifadesindeki hatlar ağız ve diş yapısı ile birleşerek bir matematiksel şifre oluşturur ve bu sadece o kişiye aittir.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Fikret ALTAN Fotoğraf
Dt.Fikret ALTAN
İstanbul
Diş Hekimi
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi3 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dt.Fikret ALTAN'ın Yazıları
► Gülüş Tasarımı Dt.Songül MİRZAOĞLU
► Gülüş Tasarımı Dr.Dt. Emek ERDEM
► Kişiye Özel Gülüş Tasarımı Dt.Erkut AKÇALI
► Diş Beyazlatma ve Gülüş Dizaynı Dt.Ülkü KOLOĞLU
► Gülüş Tasarımında Fasiyal Analiz Prof.Dr.Dt. Tosun TOSUN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Gülüş Tasarımı (Altın Oran)' başlığıyla benzeşen toplam 58 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Röntgen (Radyografi) Şubat 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


03:00
Top