2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Diş Çekimi, Cerrahi Çekim
YAZI #4451 © Yazan Dt.Fikret ALTAN | Yayın Şubat 2018
Dişin çene kemeğindeki soket adı verilen yuvasından ayırma işlemine diş çekimi denir ve bu işlem diş çekiminin zorluğuna göre değişir.

Diş hekiminin dikkatli hareket etmesi ve kurallara uyması, hastanın ağrı duymaması için gerekli önlemlerin alınması durumunda, diş çekiminden ve diş hekiminden korkulacak hiç birşey kalmamaktadır.

Diş Çekimi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler;

Ağzınızı sıvı çalkalamayın ve tükürmeyin
Sigara içmeyin ya da bu süre zarfında bırakın
Çekim yerine konan pamuk tampon (steril gazlı bez) en az yarım saat sıkıca bastırılarak ısırılmalı ve uygun zaman dilimlerinde (yaklaşık 10 saat) değiştirilmelidir.
Ağrı ve apseye karşı hekim reçetesine göre antibiyotik ve ağrı kesici (aspirin hariç) alınabilir. Özellikle uyuşukluk geçerken ağrı zirveye ulaşır. Bu normal bir durumdur, bu yüzden uyuşukluk geçmeden 1 saat önce ağrı kesici almak daha faydalıdır.
Kanama bittikten sonra günde 5-10 kez gargara (tuzlu su, ilaçlı gargara) yapmak iyileşmeyi hızlandırır.

➣ Cerrahi Çekim

Cerrahi çekim ağız içinde rahatça görülemeyen, diş eti sınırında kırık olan ya da gömük dişlerin çekiminde kullanılan tekniktir. Apse ve kist operasyonları, tüberlerin düzleştirilmesi, kök rezeksiyonu, 20 yaş dişlerinin çekilmesi ve gömülü dişlerin çekilmesi cerrahi çekime girer.

Normal diş çekimine göre biraz daha zorlu ve uzun zaman alan bir çekim olmakla birlikte kurallara uyulduğu taktirde ve hekimin tecrübesi ile bu zorlu diş çekimi de kolaylıkla atlatılabilir ve sonunda dikiş atılırsa hasta hiçbir sorun yaşamayacaktır. Hekim reçetesine göre antibiyotik ve ağrı kesici (aspirin hariç) alınabilir.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Fikret ALTAN Fotoğraf
Dt.Fikret ALTAN
İstanbul
Diş Hekimi
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi3 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dt.Fikret ALTAN'ın Yazıları
► Sürme Rehberliği (Seri Çekim) Dr.Dt. Mert Kafkas ŞAHİN
► Diş Çekimi Dr.Dt. Nihat TANFER
► Yirmilik Diş Çekimi Dr.Dt. Sertaç KIZILKAYA
► Diş Çekimi Sonrası Dr.Dt. Sertaç KIZILKAYA
► Diş Çekimi Zararlı mı? Dt.Medet BENLİ
► Diş Çekimi ve Sonrası Dt.Ahmet KURT
► Diş Çekimi Teknikleri Dt.Ali Rıza BİRKAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Diş Çekimi, Cerrahi Çekim' başlığıyla benzeşen toplam 68 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Röntgen (Radyografi) Şubat 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


00:27
Top