2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Sağlıklı Kilo Nasıl Veriririm?
YAZI #4505 © Yazan Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU | Yayın Şubat 2018
Hayatınızda küçük değişiklikler ile Sağlıklı Kilo Verin…
Havaların ısınması ile danışanlarım ve çevremizde sık sık duyduğunuz zayıflama sezonu açıldı , herkes diyette , 3 kg fazlalığım var 1 haftalık şok diyetler … ile çözüm bulmak yerine hayatınızda yaşam tarzınızı değiştirmek, küçük değişiklikler yapmak ve daha sağlıklı olmak çok zor değil. Kilo fazlalıkları uzun dönemli sorunlardır, kısa zamanlı şok çözümler yerine dengeli beslenmek herzman sizin kazanmanızı sağlar.Sağlıklı beslenmek, hayatınızda bazı tercihlerinizi değiştirmek ile daha sağlıklı ve daha fit kalabilirsiniz.
1.SABAH KAHVALTILIK GEVREK – MUSLİ MİKTARINA DİKKAT EDİN!
Tahıl gevreklerinin porsiyon miktarı 30 – 40 g olmalıdır. Fakat kalorisi az olduğu düşünldüğü için abartılan tahıl gevrekleri ölçüsü kadar tüketilmelidir.
2.EKMEK TÜKETİN!
Yapılan çalışmalar , ekmeksiz yapılan diyet programlarında kısa süre sonra karbonhidralı yiyeceklere olan isteği destekliyor. Ekmek tüketilmediği zaman ihtiyacnızı makarna, börek, simit, pasta tüketimi fazla olması kişilerde doygunluk seviyesine ulaşmakta zorluk yaşıyor.
3. MAKARNAYI AZALTIN!
Dengeli beslenmede makarna porsiyon miktarı yaklaşık çiğ hali ile 50 g dır. Sizin yaptıklarınız ve dışarda yediklerinizde porsiyon kontrolü sağlamaya çalışın , kontrol edemiyorsanız ,makarna tüketim sıklığınızı azaltın.
4.YAĞ TÜKETİMİ MİKTARINI AZALTIN!
Yapılan en büyük , yağların türüne göre ayrım yapmaktır. Kalori dengesi sağlamak istiyorsanız , yağların türü değil, miktarı önemlidir.Yemeklere, salatalara yağ ilavesi yaparken miktarı yemek kaşığı ile ölçerek ayarlayın.
5.SOSLARA DİKKAT!
Özellikle salatalara ilave edilen sosların kalori kaynağı olduğunu unutmayın. Salatalarda sos yerine ölçerek ilave ettiğiniz zeytinyağı, limon, sirke ile daha düşük kalorili salatalar elde edebilirsiniz. Mezelerde kullanılan sos ve yağ oranlarının yüksek olduğunu da unutmamak gerekir.
6.ARA ÖĞÜNLERE DİKKAT!
Gerekli olmayan ara öğünleri günlük hayatınızdan çıkartarak , günlük aldığınız kalori dengenizi sağlayabilirsiniz. Unutmayın ihtiyacınız olmayan, fazla kalorili ara öğünler ile istenmeyen kilo artışlarınız olabilir.
7. ÖLÇÜSÜZ YENİLEN KURUYEMİŞLERİ AZALTIN!
Fazladan tükettiğiniz 1 avuç kuruyemişin yaklaşık 200 kkal olduğunu ve her tüketilen fala kuruyemiş ile kilo artışınıza neden olabilirsiniz.
8. KURABİYELER, BİSKÜVİLER GİZLİ TUZAKLARDIR!
Küçük veya ince oldukları masum olduğu anlamına gelmiyor, atırştırdığınız her bir kurabiyenin minumum 50 kkal olduğunu , gün içinde arkadaş bulunmalarında, iş toplantılarında ikram edilen atıştırmalıklar ile istemeden kilo artışınız olabilir.

9.PORSİYONLARINIZI PAYLAŞIN!
Kendi tabağınızı cömertce paylaşabilirsiniz , ama aynı cömertliği kaşınızdakilerden beklemeyin.Her kaybedilen porsiyon sizler için değerlidir.
10.HAFTA SONLARINA DİKKAT EDİN!
Hafta içi kilo kontrolünüzü sağlamak için 5 gün boyunca dikkat edip , hafta sonu tüm kaybettiğiniz kalorileri tek bir öğünde almak çok büyük haksızlık.Eğer sizde tüm hafta boyunca çok masum yiuecekler tercih edip ,hafta sonları çılgınlar gibi davranıyorsanız.Hafta sonlarını abartmadan kilo kontrollerinizi daha rahat başarabilirsiniz.

İstanbul Bahçeşehir Merve Diyet Kurucu Diyetisyeni Merve Kalelioğlu Sağlıklı günler dilerim…
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Fatma Merve KALELİOĞLU Fotoğraf
Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi166 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU'nun Makaleleri
► Sağlıklı Kilo Vermenin Yolları Dyt.Zehra GÖKTAŞ
► Sağlıklı Kilo Kaybı ve Diyet Prof.Dr.Dyt.Murat BAŞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Sağlıklı Kilo Nasıl Veriririm?' başlığıyla benzeşen toplam 33 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Ketojenik Beslenme Haziran 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


09:08
Top