2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Tatiliniz Zehir Olmasın
YAZI #4510 © Yazan Op.Dr.Süleyman ABACI | Yayın Şubat 2018
“Tatiliniz zehir olmasın”
Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Süleyman Abacı halkımızı uyardı. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op.Dr. Abacı: “Tatilimizi genellikle deniz veya kaplıca olan, yani su ile çok sık karşılaştığımız bir yerlerde geçirmekteyiz. Deniz veya havuza girildiğinde kulağımıza su kaçması kaçınılmazdır. Eğer sağlıklı bir kulağımız yoksa bu kaçan su başımıza birçok problem açabilir ve tatilimiz bize zehir olur.
Yaşam koşullarının zorluğu sebebiyle yılda 5-10 gün tatil yapılabilmektedir. Eğer bu tatilin rahat ve sağlıklı bir şekilde geçmesini istiyorsak dikkat etmemiz gereken şeylerin başında kulak sağlığımız gelmektedir.
Yolcuğa çıkmadan önce bir Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanına muayene olmak gerekmektedir. Bunların nedenlerinden bahsetmek istiyorum. Tatilimizi genellikle deniz veya kaplıca olan, yani su ile çok sık karşılaştığımız bir yerlerde geçirmekteyiz. Deniz veya havuza girildiğinde kulağımıza su kaçması kaçınılmazdır. Eğer sağlıklı bir kulağımız yoksa bu kaçan su başımıza birçok problem açabilir ve tatilimiz bize zehir olur.
Kulağımızdaki küçük bir kir su ile kabarıp kulağımızı tıkar ve en basitinden işitmemizde azalmaya neden olur. Daha sonra nemli ortamda vücudumuzdaki mikropların çoğalması ile dış kulak iltihaplarına neden olur. Dış kulak iltihapları son derece ağrılı bir durumdur. En kısa zamanda kulak temizlenip uygun tedavi yapılmalıdır. Zamanında ve uygun tedavi edilmez ise dış kulak yolunda apseye dönüşür. Bu ise ciddi bir durumdur ve en kısa zamanda KBB Hekimine gidilip tedavisi gereken bir hastalıktır.
Kulağımızın dış kısmının derisindeki cilt hastalığı veya zarının delik olması da çok önemlidir. Alacağımız basit önlemler ile rahat ve sağlıklı bir tatil geçirebiliriz. Bu gibi durumlarda kulağa su kaçmasının önlenmesi için bone takma ve özel tıkaçlar kullanılabilir. Gereken durumlarda bazı özel damlalar kullanarak da hastalıkları önlemek elimizdedir. Yazın sıcak olması çok terlemeye, bu durum da dış kulak yolunun uzun süre nemli kalmasına sebep olur. Nemli ortamların vazgeçilmezi olan mantarlar çoğalarak dış kulakta mantar hastalığına sebep olurlar. Dış kulak mantarı hastalığı uzun zaman alan ve özel tedavi ( dış kulak yolunu temizlenmesi, uygun ilaçların kullanılması ve kuru tutulması gibi ) gerektiren bir hastalıktır.
Tatile uçak ile gidecek olanlar da çok dikkat etmelidir. Ani basınç değişiklikleri nedeniyle kulak ağrısı, baş dönmesi, kulak çınlaması ve hatta sağırlığa kadar varan sağlık sorunları ile karşılaşabiliriz. Ortakulağı genize bağlayan östaki borusunun çalışmasını engelleyen, nezleden sinüzite kadar çok değişik hastalıklar uçağa binmeden tedavi edilmelidir.”
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Süleyman ABACI Fotoğraf
Op.Dr.Süleyman ABACI
İzmir
Doktor "Kulak, Burun, Boğaz - KBB"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi4 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Süleyman ABACI'nın Makale ve Yazıları
► Boyun Ağrıları Kabusunuz Olmasın! Fzt.Şengül ŞEN TEKİN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Tatiliniz Zehir Olmasın' başlığıyla benzeşen toplam 16 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Başdönmesi veya Vertigo Şubat 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:11
Top