2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Sarımsağın Faydaları Nelerdir?
YAZI #4568 © Yazan Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU | Yayın Mart 2018
Aslında Sarımsak denince akla iyi şeyler gelmiyor, toplumumuzda sarımsak tüketilince kötü kokular çıkacağından bireyler sarımsak tüketmekten çekinmektededirler. Sarımsağı parçalanmış ya da çiğ de tüketebilirsiniz; her iki durumdada sebzelerin içinde ve dışarda oldukça önem taşımaktadadır.
Sarımsağın Vücuda faydaları
1. Bağışıklığınızı arttırır: Avrupa' da ve Amerikada Bilim adamları tarafından yapılan denekler sonucunda; yapılan testlerde sarımsağın tümör hücrelerini öldürdüğü ortaya koyulmuştur. Yapılan çalışmalar sonucunda düzenli olarak sarımsak, sebze ve meyve yiyen bir topluluk kadında kolon kanseri riskinin % 33,6 düştüğünü ispatlamıştır. Ayrıca yapılan başka bir denekdede ameliyat tedavi sürecine giremeyecek durumda olan kolon, akciğer,karac,iğer ya da pankreas kanseri vakalarında hastalar 5.5 ay boyunca sarımsak takviyesi yapıtklarında vücudun bağışıklık sistemi güçlenmiştir.
2. İltihap sökücü olarak çalışır: Bu araştırmalarda gözlenmiştir. Eğer iltihaplı bir ekleminiz ya da kasınız varsa, sarımsak yağı ile ovun.
3. Tansiyon: Sarımsağın diğer önemli faydalı özelliklerinden biriside kan daraltıcı faydasıyla kan dolaşımını hızlandırarak, tansiyonun düzenli bir seviyede kalmasına yardımcı olmaktadadır.
Hipertansiyon problemi olan bireylerde; tedavisi için düzenli ilaç kullanıyorsanız sarımsak takviyesi kullanmaya başlamadan önce beslenme uzmanınıza danışmalısınız.
4-)Nezle: Gribal Enfeksiyonun yaygın olduğu kış aylarında sarımsak yiyerek bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir ve solunum yolunuzu etkileyen bulaşıcı hastalıklara karşı vücudun direncini yükseltebilirisiniz. Bununla beraber grip olduğunuzda sarımsak tüketerek tedavi sürecini hızlandırabilirsiniz.
5-) Kalp Kriz Riskini Azaltır.
6-)Sindirime Yardımcı Olmaktadadır.
7-)Bağırsak parazitlerini temizler.

İstanbul Bahçeşehir Merve Diyet Beslenme Danışma Merkezi Kurucu Diyetisyeni Merve Kalelioğlu Sağlıklı Günler Diler...
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Fatma Merve KALELİOĞLU Fotoğraf
Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi166 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU'nun Makaleleri
► Domates ve Faydaları Dyt.Aysun SARIN
► Yaban Mersininin Faydaları Dyt.Serpil TARMAN
► Düzenli Egzersizin Faydaları Dyt.Özge KARAARSLAN
► Bitki Çaylarının Faydaları Dyt.Buket ADANÇ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Sarımsağın Faydaları Nelerdir?' başlığıyla benzeşen toplam 71 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Ketojenik Beslenme Haziran 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


19:45
Top