2007'den Bugüne 92,300 Tavsiye, 28,217 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Mezoterapi Nedir?
YAZI #4618 © Yazan Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU | Yayın Mart 2018
İnsanlar genelde çok kolay ve çabuk bir yöntem olduğu için cilt rahatsızlıklarında derinin üzerine sürülerek tatbik edilen krem, vitamin ve leke açıcı ürünleri kullanmaktadırlar. Ancak ciltte nem kaybı, kuruluk, incelme, kırışıklık, yaşlılık gibi problemlerde haricen tatbik edilen kremlerin cildin dış tabakasını geçip alt tabakalara ulaşması zordur. Bu nedenle etkileri sınırlı kalmaktadır. Bunun yerine tedavi edicilerin doğrudan deri içine küçük özel enjektörler yardımı ile enjekte edilmesine mezoterapi denmektedir. Kısaca mezoterapi, vitamin, mineral, aminoasit, enzim ve ilaçların orta deri tabakasına doğrudan verilmesi işlemidir. Mezoterapi tedavisi cildi besleyerek, nem ve kuruluğu gidermede, güneş ve yaşlılık lekelerini tedavi etmede, kırışıklıkları yüksek oranda gidermede oldukça etkili bir yöntemdir.
Mezoterapi uzun zamandır geleneksel tıbbın bir parçası olarak kabul edilerek tüm dünyada yaygın olarak uygulanmaktadır. Mezoterapi tedavisinin ilk dönemlerinde enjeksiyonlar kullanılmaktaydı. Fakat tedavinin ağrılı olması nedeni ile tedavinin tamamlanamaması çok rastlanılan bir durumdu. Bunun üstesinden gelmek için iğnesiz mezoterapi (mesostar) geliştirilmiştir. İğnesiz mezoterapi sistemi iğneli yönteme göre daha homojen bir ilaç uygulaması sağladığından daha etkili sonuçlar vermiştir.
Mezoterapi Hangi Tedavilerde Kullanılır?
Mezoterapi Tedavisi, spor yaralanmaları, kas-iskelet sistemi hastalıkları, saç dökülmesi ve kozmetik tedavileri başta olmak üzere çok geniş bir alanda kullanılmaktadır. Mezoterapi lipolitik etkili ilaçlar ile bölgesel yağlanma ve sellülit sorunlarının çözümünde de kullanılmakta, çatlak tedavisinde, deri rengini açmada, akne ve sivilce izlerinin giderilmesinde, saç dökülmesinde ve saç ekiminde de başarılı ve yüz güldürücü sonuçlar sağlamaktadır.
Tedavide uygulanan ilaç, serum ve kokteyller kimi zaman hekimler tarafından hazırlanmakta, kim zaman ise ilgili firmalardan hazır gelmektedir. Sıklıkla zayıflama ve vücutta bulunan yağlanma ve selülit sorunlarında yada lekelenme ve kırışıklıklarda kullanılan mezoterapi tedavisi sıkı şekilde diyet listesi takip edemeyip zayıflama yöntemleri ile kilo veremeyen insanlar için tercih edilen bir yöntemdir. Diyet ve kalori hesabı ile başa çıkamayan insanların mezoterapiye müracaat etmesinin uygun olduğu değerlendirilmektedir.
Mezoterapi ve diğer kozmetik tedavileri konularında İstanbul Bahçeşehir Merve Diyet Beslenme Danışma Merkezi Kurucu Diyetisyeni Merve Kalelioğlu ile görüşerek bilgi alabilirsiniz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Fatma Merve KALELİOĞLU Fotoğraf
Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi166 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU'nun Makaleleri
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Mezoterapi Nedir?' başlığıyla eşleşen başka makale bulunamadı.
► Ketojenik Beslenme Haziran 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


21:05
Top