2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,978 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yoğurt Diyeti Nedir?
YAZI #4619 © Yazan Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU | Yayın Mart 2018
YOĞURT DİYETİ NEDİR?
Yoğurt Türkçe kökenli bir kelimedir. Yapılan araştırmalar da yoğurdu ilk olarak Türklerin yaptığını ve keşfettiğini kanıtlamıştır. Kısaca tanımını yapmak gerekirse yoğurt; laktik asit fermantasyonu sonucunda üretilen, besin değeri yüksek fermente bir süt ürünüdür.
Yoğurdun faydaları hususuna geçmeden önce ev yapımı yoğurtların piyasada satılan yoğurtlara göre daha doğal olması ve içerisinde katkı maddesi kullanılmamasından dolayı daha sağlıklı olduğunu belirtmek faydalı olacaktır. Her şeyden önce yoğurdun kalorisinin düşük olması sayesinde, günün her saatinde yenilebilmektedir. İçeriğinde bulunan kalsiyum ve amino asitler vücudumuzda bulunan yağları yakar ve kaslarımızı güçlendirir. Sindirim sisteminizi düzenleyerek, bağırsaklarımızda bulunan ve enfeksiyona sebep olan zararlı bakterilerin dışarı atılmasını sağlar. İçerisinde bulunan çinko ve laktik asitler cildimizi güzelleştirir ve sağlık katar. Diş etlerimizde taş oluşmasını önleyerek, sorunsuz bir ağız ve diş sağlığına kavuşmamızı sağlar.
Bütün bunları anlatmamızın sebebi son günlerde yaz ayının da yaklaşıyor olmasından kaynaklanan ‘yoğurt diyeti yaparak kısa sürede kilo verebilir miyim?’, ‘sadece yoğurt yiyerek kısa sürede zayıflamak mümkün müdür?’ sorularına yanıt vermeye çalışmamızdan kaynaklanmaktadır.
Şok Diyet İle Sadece Yoğurt Yiyerek Zayıflamak Hayal Değil
Uzman bir diyetisyen rehberliğinde, size özel hazırlanacak 2 günlük şok diyet ile siz de çok kısa bir sürede kilo verebilirsiniz. Yoğurt diyeti olarak da bilinen beslenme şeklinin çok ciddi faydaları olduğu gözlenmiştir. Bu diyetin faydalarını yukarıda bahsedilen yoğurdun faydaları ile birlikte düşündüğünüzde olumlu sonuçlar alacağınızı kestirmek hiç de zor değildir. Vücuttaki yağların yakılması sonrası kısa sürede kilo vermenizi sağlayacaktır. Sindirim sisteminizin düzene girmesi sonucunda vücudunuza giren yiyecekler hızla sindirilecek ve de toksinlerle birlikte vücudunuzdan dışarı daha kolay atılacaktır.
Akıllara hemen şöyle bir soru gelmesi gayet normaldir. Yoğurdun bunca faydasının yanında hiç mi zararı yok? Özellikle yüksek kolesterol ve böbrek hastalarının böyle bir diyete başlamamaları ya da başlayacaklarsa bile bir diyetisyen gözetiminde, çok kontrollü olarak yapmalarında fayda vardır.
Sadece yoğurt yiyerek zayıflama ile ilgili detaylı bilgiyi Merve Diyet Beslenme Danışma Merkezinden edinebilirsiniz. İstanbul Bahçeşehir Merve Diyet Beslenme Danışma Merkezi Kurucu Diyetisyeni Merve Kalelioğlu sorularınız için hazırdır.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Fatma Merve KALELİOĞLU Fotoğraf
Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi166 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU'nun Makaleleri
► Sdm Diyeti Nedir? Dyt.Zülal YALÇIN
► Akdeniz Diyeti Nedir? Dyt.Gökhan ÇELİK
► Dukan Diyeti Nedir? Dyt.Canan DOĞAN
► South Beach Diyeti Nedir? Dyt.Yunus Emre UZUN
► Kış Diyeti Dyt.Zehra GÖKTAŞ
► Akdeniz Diyeti Dyt.Melike ÖZDEN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,978 uzman makalesi arasında 'Yoğurt Diyeti Nedir?' başlığıyla benzeşen toplam 40 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Ketojenik Beslenme Haziran 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


19:25
Top