2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Lahana Çorbası Diyeti Nedir?
YAZI #4621 © Yazan Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU | Yayın Mart 2018
LAHANA ÇORBASI DİYETİ NEDİR?
Günümüzde obezite ve buna bağlı olarak gelişen hastalıklar maalesef çok artmıştır. İnsanlar daha sağlıklı olabilmek ve aşırı kilolarından kurtulabilmek için çeşitli yöntemlere başvurmakta, bilinçli ya da bilinçsiz çeşitli içeriklerde diyet yemekleri hazırlamaktadırlar. Her şeyden önce şu unutulmamalıdır ki, hızlı kilo verme, hatta sağlınıza kavuşmak için yaptığınız gelişi güzel diyetler sizlerin daha da fazla hasta olmanıza neden olabilecektir.
Ancak sizlere çok kilolu kalp hastalarına ameliyattan önce hızlı kilo verdirebilmek amacıyla da uygulanan, lahana çorbası diyetinden bahsedeceğiz. Çok hızlı zayıflama yöntemleri arasında yer alan bu diyette, haftada en az 5 kilo vermeniz mümkün olup bu diyetin bir haftadan fazla uygulanmaması gerekmektedir. Eğer kilo vermeye devam etmek isterseniz, diyeti uyguladıktan sonra en az 15 gün mola vermeli ve ondan sonra tekrar devam etmelisiniz.
Lahana Çorbasının Hazırlanması
Öncelikle malzemelerden başlayalım. 1 orta boy lahana, 1 adet kereviz, 6 büyük soğan, 1-2 domates, 2 yeşil biber, 1 demet maydanoz ve dilerseniz mantar, et suyu, karabiber ve pul biber de eklenebilir. Sebzeleri küçük olarak kesip tencereye atın ve üstünü kaplayana kadar su ekleyin. Tuz, biber ve et suyunu ilave edin ve 10 dakika hızlı ateşte kaynatın. Daha sonra sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Çorba piştikten sonra isterseniz mikserle de çekebilirsiniz. Dilerseniz salça’da atabilirsiniz. Bir hafta boyunca tüketebilirsiniz. Ancak dilerseniz taze olsun diye malzemeleri yarım kullanarak haftada iki kez de uygulayabilirsiniz.
Bir haftalık lahana çorbası diyeti yapılırken, sınırsız çorba tüketimine ilave olarak az kalorili besinler de tüketilebilir. Örneğin; diyetin birinci gününde muz olmamak koşulu ile meyve, ikinci gününde fırında pişmiş orta boy patates (1 tatlı kaşığı tereyağı veya sıvı yağ ile birlikte olabilir), üçüncü gününde fırında patates ve muz hariç meyve ve sebze, dördüncü gününde yağsız süt ve sınırsız muz, beşinci gününde et, balık, tavuk (280-560 gr), taze domates ve en az 6-8 bardak su, altıncı gününde yeşil yapraklı sebzeler ve et ve son gününde ise kahverengi pirinç ve şeker ilavesiz meyve suyu tüketilebilecektir. Ayrıca şu da unutulmamalıdır ki diyet süresi boyunca kesinlikle alkol tüketilmemelidir.
Lahana çorbası diyeti ile ilgili detaylı bilgiyi Merve Diyet Beslenme Danışma Merkezinden almanız mümkündür.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Fatma Merve KALELİOĞLU Fotoğraf
Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi166 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU'nun Makaleleri
► Lahana Çorbası Diyeti Neymiş ? Dyt.Gülen AKBOYAR
► Sdm Diyeti Nedir? Dyt.Zülal YALÇIN
► Akdeniz Diyeti Nedir? Dyt.Gökhan ÇELİK
► Dukan Diyeti Nedir? Dyt.Canan DOĞAN
► South Beach Diyeti Nedir? Dyt.Yunus Emre UZUN
► Kış Diyeti Dyt.Zehra GÖKTAŞ
► Akdeniz Diyeti Dyt.Melike ÖZDEN
► Flexitarian Diyeti Dyt.Meltem YAMAN
► Dukan Diyeti Dyt.Yusuf YAŞAR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Lahana Çorbası Diyeti Nedir?' başlığıyla benzeşen toplam 39 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Ketojenik Beslenme Haziran 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


17:47
Top