2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Basen Eritme Yolları Nelerdir?
YAZI #4622 © Yazan Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU | Yayın Mart 2018
BASEN ERİTME YOLLARI NELERDİR?
Zayıflamak için önerilen birçok yol olduğu bilinmektedir. Kadınlar için basen eritme ve kalça eritme için harcanan çabanın da öncelikli problemlerden olduğu bilinmektedir. Özellikle Ortadoğu ve Türk kadınlarının ırksal yapısı nedeniyle basenleri geniş olmaktadır. Buna bağlı olarak da basen problemi ortaya çıkmaktadır.
Kalça bölgesi, kadınlarda östrojen hormonların etkisiyle, ergenlik çağında genişlemeye başlamaktadır. Bu genişleme aslında doğumu kolaylaştırıcıdır. Fakat bazı kadınların fiziksel aktivite yetersizliği ve düzensiz beslenmeden dolayı bu durum istenmeyen basen yağlarının ortaya çıkmasına sebep olur. Basen eritme yöntemi olarak, yağ yakıcı hap ve estetik cerrahi müdahaleleri denemek isteyen kadınlar olsa da, düzenli olarak basen eriten hareket yapmak en doğal ve sağlıklı yol olarak değerlendirilmektedir. Basen bölgelerindeki fazlalıklardan, evde yapılabilecek egzersizlerle de kurtulma şansı vardır. Bunun yanında yağ yakıcı özelliği kanıtlanmış doğal yiyecek ve içeceklerle beslenerek, basenlerdeki yağları eritmek de mümkündür.
En Hızlı Basen Eritme Nasıl Olur?
Hızlı basen eritme denince akla ilk gelen yöntem, diyet ve egzersiz yapmaktır. Ancak birçok kişi diyetin aç kalmakla aynı anlama geldiğini sanmaktadır. Dengeli ve sağlıklı beslenme, yağlı ve kalorisi yüksek yiyeceklerden uzak durmak ve günde on iki bardak civarında su içmek yapılacak diyette önem arz etmektedir.
Sporun bir yaşam biçimi haline getirilmesi gerekir. Basen eritme hareketleri olarak, mekik hareketi, neredeyse herkesin bildiği bir harekettir. Dizler birbirine yapışık vaziyette, iki el de ense bölgesinde birleştirilerek yapılan harekettir. Günde en az üç defa ve her defasında 40-50 civarında yapılmalıdır. Sopayla yapılacak hareketler de basen eritme için faydalıdır. Bu egzersizde, sopa ense köküne dayandırıldıktan sonra iki elle tutulur, ayaklar vücut hizasına getirilerek açılır sonrasında kalça kısmı ve yukarısı hızlıca hareket ettirilir.
Bu hareketlere ilaveten banyo yaparken, basen bölgesinin beş ile on dakika arasında keselenmesi, yağları eritmeye yardımcı olmaktadır. Dışarıda yapılacak aktivitelerde; Futbol, basketbol, yüzme, tenis veya dans gibi sporlar zayıflamak için en doğal yollardır. Bunun dışında iş hayatınızın hareket üzerine kurulması önemlidir. Örneğin, asansör yerine merdivenleri kullanmak, öğle arasında 10-15 dakikalık yürüyüşler yapmak daha sağlıklı bir yaşam için atılması gereken adımlardandır.
Kalça ve basen eritme, yağ yakma, kilo verme ve egzersiz konularında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız Merve Diyet Beslenme Danışma Merkezi Kurucu Diyetisyeni Merve Kalelioğlu ile görüşerek bilgi alabilirsiniz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Fatma Merve KALELİOĞLU Fotoğraf
Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi166 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU'nun Makaleleri
► Bariatrik Cerrahi Ameliyatlar Nelerdir? Dyt.Hatice KARSLIOĞLU
► Öksürüğe İyi Gelen Bitkiler Nelerdir? Dyt.Funda GÖÇER TUZGÖL
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Basen Eritme Yolları Nelerdir?' başlığıyla benzeşen toplam 87 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Ketojenik Beslenme Haziran 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:38
Top