2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kilo Hesaplamada Yapılan Yanlışlıklar?
YAZI #4628 © Yazan Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU | Yayın Mart 2018
KİLO HESAPLAMADA YAPILAN YANLIŞLIKLAR?

Vücutta yağ dokusu oranının artması sonucu ortaya çıkan kilo fazlalığı veya diğer adıyla şişmanlık, vücutta aşırı miktarda yağ depolanması demektir ve her yaşta görülebilir. Şişmanlık yaşla orantılı olarak artar ve orta yaşlarda en üst düzeye ulaşır. 55 yaşından sonra yavaş yavaş azalır. Orta yaşlar yağlanma yaşıdır.
Kilo fazlalığı ve şişmanlığın birçok ölçüm metodu mevcuttur. En sık kullanılan ve anlaşılır olanları, Vücut Kitle İndeksi ile Boy Kilo Endeksi ölçümüdür.

Vücut Kitle İndeksi nedir?
Bedenimizdeki ortalama yağ miktarını gösteren değere Vücut Kitle İndeksi diyoruz. Bu değerin yüksek olması sağlığımız için risk oluşturur. Çünkü vücutta fazla miktarda yağ tespit edilmiştir. Vücut Kitle İndeksi hesaplamasında boy-kilo oranı kullanılır. Dolayısıyla bu değer, boyunuza göre ideal kilonuzun kaç olması gerektiğini gösterir. İdeal Kilo ve İdeal Kilo Hesaplama işlemleri genellikle Vücut Kitle Endeksi ile yapılmaktadır.
Vücut Kitle İndeksi nasıl hesaplanır?
Vücut ağırlığınızı, boyunuzun karesine bölün. Elde ettiğiniz sonuç sizin Vücut Kitle İndeksinizdir. Çıkan sonuç değerlendirmesi;
0 ile 18,4 arası çıkan sonuçlar ZAYIF
18.5 ile 24,9 arası çıkan sonuçlar NORMAL
25.0 ile 29,9 arası çıkan sonuçlar FAZLA KİLOLU
30.0 ile 34,9 arası çıkan sonuçlar ŞİŞMAN (1. Derece OBEZ)
35.0 ile 44,9: ŞİŞMAN (2. Derece OBEZ)
45.0 ve üstü çıkan sonuçlar AŞIRI ŞİŞMAN (3. Derece OBEZ)
Boy Kilo Endeksi hesaplanırken kullanılan en yaygın yöntem Vücut Kitle Endeksi hesabıdır. Kilonun, boyun karesine bölünmesi ile elde edilir. Kişinin vücut yapısına göre bir miktar değişebilmekle birlikte, genel anlamda 20-25 arası bir değer normal kabul edilir.

İdeal Beden Kitle İndeksi, erkeklerde 22, kadınlarda ise 21 olarak kabul görmüştür. Kilo-boy orantısı uygun olanlar, yeterli ve dengeli beslenerek ve egzersiz yaparak ideal kilolarını korumaya özen göstermelidirler.

Diyet programları nasıl olmalıdır?
Diyet programları kişiye özel olmalıdır. Zayıflama diyetlerine başlamadan önce mutlaka doktor kontrolünden geçmenizde yarar bulunmaktadır. Dikkatli bir hormonal değerlendirme yapılarak, kan şekeriniz, karaciğer testleriniz, böbrek fonksiyonlarınız dikkatle incelenmelidir. Bu konuyla ilgili olarak daha detaylı bilgiyi Merve Diyet Beslenme Danışma Merkezi uzman diyetisyenlerden alabilirsiniz.

https://www.mervediyet.com/
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Fatma Merve KALELİOĞLU Fotoğraf
Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi166 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU'nun Makaleleri
► Kilo Verirken Yapılan 10 Yanlış Dyt.Zülal YALÇIN
► Zayıflarken Yapılan Hatalar Dyt.Hatice KARSLIOĞLU
► En Sık Yapılan 30 Diyet Hatası Dyt.Turgay KÖSE
► Diyet Yaparken Yapılan Hatalar Dyt.Eda Canan EYGÖREN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Kilo Hesaplamada Yapılan Yanlışlıklar?' başlığıyla benzeşen toplam 51 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Ketojenik Beslenme Haziran 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


21:44
Top