2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Obez Kişilere Özel Beslenme Programı
YAZI #4632 © Yazan Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU | Yayın Mart 2018
OBEZ KİŞİLERE ÖZEL BESLENME PROGRAMI

Obezite, ülkemizde olduğu kadar dünya üzerinde de en büyük problemlerden biridir ve son verilere göre 700 milyona yakın kişinin mücadele ettiği bir rahatsızlıktır. Son yıllarda oldukça gündemde olan Beden Kitle İndeksi de dikkate alındığında, vücutta aşırı miktarda yağ birikimine obezite denmektedir. Yıllar geçtikçe teknolojik gelişmelere ve hareketsiz yaşama paralel olarak, obezite ve aşırı şişmanlık yaşayan insanların sayısında büyük artışlar görülmekte ve büyük ülkelerin mücadele etmek zorunda kaldığı ciddi bir sorun haline gelmektedir.

Obezite Hesabı Nasıl Belirlenir?

Obezite tanımlaması erkek ve kadınlar için vücut yağ yüzdesine bakıldığında farklı ölçütlerle hesaplanmaktadır. Vücut yağ yüzdesi kadınların %25, erkeklerin ise % 30’unu geçtiğinde obezite sınırı geçilmiş demektir. Beden kitle indeksine göre değerlendirme yapıldığında ise, 25’in üzerine çıkılması, kişinin obez olduğunun göstergesidir.

Obezite Diyeti Nasıl Yapılır?

Diyet programları kişiye özel belirlenmesi gereken ve uzman gözetiminde takip edilmesi şart olan hassas durumlardır. Özellikle obez kişilerin hassas ruh halleri ile yaşayabilecekleri kalp, şeker ve tansiyon gibi ciddi rahatsızlıklara karşı, uzman bir diyetisyen yardımı alınması çok faydalı olacaktır. Bu konuda Merve Diyet, sizlere her türlü desteği yapacaktır.
Obezite diyeti öncesi, diyetisyeniniz tarafından belirtilecek sağlık testlerinin yapılmış olması ve iradi olarak diyete hazır bulunuşluğun sağlanmış olması gerekmektedir. Diyetisyen tarafından size özel olarak hazırlanacak olan obezite diyeti takip edilmeli, spor ve egzersiz yapılmalı, günden en az iki litre su içmek kesinlikle ihmal edilmemelidir.

Obezlerin Beslenmesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Obezlerin beslenmesinde, yağlı, baharatlı yemeklerden uzak durulmalı, kızartma ve fast food yemekler kesinlikle tüketilmemelidir. Sebze yemekleri için az zeytinyağı kullanılmalı, et yemekleri ise kendi yağında ve kızartma yerine ızgara ya da buğulama ile pişirilmelidir. Ara öğünlerde, tuzsuz ve çiğ haldeki fındık, badem ve ceviz uygun miktarda yenilebilecektir. Mevsim yeşilliklerinden oluşan salata ve bol miktarda su, sofralardan eksik edilmemelidir. Beyaz ekmek değil, tam buğday, kepekli ya da çavdar ekmeği tüketilmelidir. Kan şekerini dengelemek için, içme suyuna eklenecek kabuk tarçın ya da yoğurt ve sütlere serpilecek toz tarçın kullanılabilecektir.
Size özel diyet listesi ve her konuda danışmak için Merve Diyet ile görüşebilirsiniz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Fatma Merve KALELİOĞLU Fotoğraf
Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi166 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU'nun Makaleleri
► Çalışanlara Özel Beslenme Programı Dyt.Perihan KOCA ÇELİKDELEN
► Hamilelik Dönemine Özel Beslenme Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU
► Her Kilolu Obez Midir? Dyt.Esra DİNÇER
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Obez Kişilere Özel Beslenme Programı' başlığıyla benzeşen toplam 88 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Ketojenik Beslenme Haziran 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:21
Top