2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Oturarak Zayıflamak Mümkün Müdür?
YAZI #4667 © Yazan Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU | Yayın Mart 2018
Bu soruyu en çok masa başında geçirenlerin merak ettiği muhakkak. Evet oturarak hem egzersiz yapabilir hem de diyet yaparak zayıflayabilirsiniz. Fakat bu zayıflama hiçbir zaman koşarak veya fitness salonlarındaki gibi egzersiz yapmakla eşdeğer değildir.

Masa başında uzun iş saatlerini geçiren kişiler, bedenen ve zihinsel olarak yorulmaktadırlar. Dikkat edilmediğinde ve yanlış oturma pozisyonları sonrasında vücut şeklimizin bozularak kamburlaşmaya sebebiyet vermesi de muhtemeldir. Bunun önüne geçmenin yollarından birisi hatta en iyi olanı, düzenli spor ve egzersiz yapmaktır. Elbette herkesin spor yapmaya vakti olmayabilir. O zaman yapmamız gereken alternatif kilo verme ve zayıflama yöntemleri bulunması olacaktır.

Masada Düzgün Oturma Şekli ve Kilo Verme Yöntemi

Öncelikle zamanı kısıtlı olanların ve masa başında uzun zaman geçirenlerin vücutlarını olumsuzluklardan koruma yolları nasıl olur onu ifade edelim;
Masa başında çalışırken dik durun. Kendinizi ve omuzlarınızı salarak belinizi bükmeyin. düzgün oturuş pozisyonu ve dik durmanız sayesinde, kaslarınız kasılarak fazla enerji harcayacağınızdan dolayı fazladan kalori yakmanızı sağlayabilir. Masanızda sürekli su olsun ve aklınıza geldikçe sıvı tüketmeye gayret edin. Acıkmamak için yanınızda abur cubur gıdalar bulundurmayın. Ara öğün yemeniz gerekiyorsa düşük kalorili ve doğal olanını tercih edin. Çünkü fazladan kalori alımı size ileride yağ olarak dönecektir.

Otururken karın ve kalça kaslarınızı üç saniye kadar kasarak bırakın. Bu hareketi ne kadar sık tekrar ederseniz o kadar çok kalori yakmaya yardımcı olur. Ayaklarınız yerde iken topuklarınızı yukarı kaldırabildiğiniz kadar kaldırın, daha sonra topuklar yerde kalacak şekilde parmak uçlarınızı yukarı kaldırın.

Bu yapılan küçük egzersizler, koşu yapmak, yürümek, fitness yapmak kadar kalori yakmayabilir. Fakat sürekli yapılan bu küçük egzersizler enerji harcamanızı ve aktif olmanızı sağlayacaktır.
Evde Kondisyon Bisikleti İle Hızlı Kilo Verme Programı Yapılabilir mi?
Evinizde zayıflama programı hazırlarken egzersiz aletlerinin bulunması büyük avantaj sağlar. Kondisyon bisikleti ile zayıflama programı hazırlamak çok daha kolay olacaktır. 15 dakika ısınmanın ardından 30 -45 dakika arası kondisyon bisikleti ile egzersiz yapmanız vücudunuzdaki istenmeyen yağları adım adım eritecektir. Kilo vermenin yolları içerisinde kullanılabilecek önemli bir alet de koşu bandıdır. Eğer koşu bandı ve bisikleti evde kullanabilme imkânınız olursa, fit bir vücuda sahip olmaya bir adım daha yaklaşmış olursunuz.
İstanbul Diyetisyen merkezleri içerisinde yer alan Merve Diyet Beslenme Danışma Merkezi diyetisyen arkadaşlarımız, sağlıklı zayıflama yöntemleri ile ilgili sizlere detaylı bilgi sunabilirler.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Fatma Merve KALELİOĞLU Fotoğraf
Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi166 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU'nun Makaleleri
► Zayıflamak Çok Kolay Dyt.Havva ARIN
► Zayıflamak İstiyorum! Dyt.Elvan ODABAŞI
► Zayıflamak İçin 25 İpucu Dyt.Nilgün AYDIN
► Zayıflamak İçin Diyet Yapmaya Son! Dyt.P. Seda CENGİZ
► Müzikle Tedavi Mümkün mü? Dyt.Kevser BAŞKARA
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Oturarak Zayıflamak Mümkün Müdür?' başlığıyla benzeşen toplam 79 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Ketojenik Beslenme Haziran 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


07:13
Top