2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Bölgesel İncelme Mümkün Müdür?
YAZI #4673 © Yazan Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU | Yayın Mart 2018
Genellikle herkes bazı bölgelerinde kötü görüntü oluşturan fazlalıklardan kurtularak sağlıklı ve ideal kiloya sahip olmak isterler. Örneğin; göbeğim erisin ama bacaklarım sabit kalsın, yanaklarım fena değil ancak kalçalarımdan biraz versem iyi olur vb. gibi birçok istekte bulunulur. İnsanlardaki bu zafiyeti çok iyi bilen kişiler, bu durumdan istifade etmek için birçok alternatif sunarlar ve bölgesel zayıflama yalanı ile insanları kandırırlar. Oysa bölgesel incelme diye bir şey yoktur.
Bölgesel incelmenin mümkün olmadığını anlatabilmek için, ilk önce vücudumuzdaki yağ yakım mekanizmasının nasıl çalıştığını anlamamız gerekir. Bilindiği üzere hücreler yağ yakım işlemini, zorunlu olmadıkça başlatmazlar. Çünkü vücudumuzun en önemli enerji deposu yağ dokusudur. Ancak zorlu egzersiz ve diyetler bu kaynağı çalıştırır ve parçalamaya başlar. Uygun ortam oluştuğunda vücuttaki kan şekeri düşer ve hücrelerin hala enerjiye ihtiyacı olduğu ortaya çıkar. Bu enerjiyi karşılayabilmek için vücudumuzun her tarafındaki yağ hücreleri parçalanarak serbest yağ asitleri ortaya çıkartılır ve dolaşıma verilir. Enerjiye ihtiyacı artan hücreler, işte fazladan dolaşıma çıkan kan yağlarını alarak enerji ihtiyacını giderirler.
Burada dikkatinizi çekmek istediğimiz nokta, enerji ihtiyacı sadece bölgesel bir yerde olmasına rağmen, yağ tüm vücutta yakılır. Eğer bu şekilde olmasaydı enerjiye ihtiyacı olan bölgeler gün geçtikçe küçülecek ve bir süre sonra enerjilerini karşılayamayacak hale geleceklerdi. Dolayısı ile canlılıklarına kaybedecek ve uzuv kayıpları meydana gelecekti. Bundan dolayı da sadece incelmek istenen bölgede yağ yakımı meydana gelmemektedir.
Bölgesel İncelme Cihazları İşe Yarar mı?
Hemen hemen herkes piyasada bölgesel zayıflama cihazı olarak satılan birçok alet görmüştür. Firmalar ürünlerini tanıtırken, belirli bölgede oluşan fazla yağ hücrelerinin sayısını azalttığını söylemektedir. Genellikle bu cihazlar radyo frekans ya da lazer teknolojisini kullanarak çalışırlar. Mesela basenlerde fazla bulunan yağların parçalanarak vücuttan atılması için bu bölgeye tatbik edilir.
Ancak bu tip cihazların etkileri konusunda yapılan bilimsel çalışmaların sayısı oldukça azdır ve dolayısı ile işe yarayıp yaramadığı konusunda gerçek bilgiyi edinmek şu an itibari ile pek mümkün değildir. Sadece kullanıcı bir kısım kişilerin “hiçbir işe yaramadı” dediği, bazılarının ise “evet gerçekten istediğim bölgeyi inceltti” gibi yorumları ise bilimsel değildir.
Eğer sağlıklı ve hızlı bir şekilde kilo vermek istiyorsanız sizleri “Merve Diyet Beslenme Danışma Merkezi”ne bekliyoruz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Fatma Merve KALELİOĞLU Fotoğraf
Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi166 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU'nun Makaleleri
► Müzikle Tedavi Mümkün mü? Dyt.Kevser BAŞKARA
► Ortoreksiya Bir Hastalık Mıdır? Dyt.Yunus Emre UZUN
► Organ Etleri Sağlıklı Mıdır? Dyt.Yunus Emre UZUN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Bölgesel İncelme Mümkün Müdür?' başlığıyla benzeşen toplam 81 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Ketojenik Beslenme Haziran 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


20:28
Top