2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



İnsülin Direnci ile Baş Etme Yolları
YAZI #4674 © Yazan Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU | Yayın Mart 2018
İNSÜLİN DİRENCİ İLE BAŞ ETME YOLLARI
Pek çoğumuz fazla kilolardan ve ani açlıktan şikâyet eder olduk. Sebebini bilemediğimiz şekilde az yiyoruz ama çok kilo alıyoruz. Bu durum hemen hemen herkesi rahatsız eder. Peki, bu duruma ne sebep oluyor?
İnsülin Direnci Nasıl Anlaşılır?
Eğer kilo alıyorsak ve bu kilolar bel çevresinde yoğunlaşıyorsa; kadınlarda bel çevresi 88 santimetreyi erkeklerde 98 santimetreyi geçiyorsa; durup dururken açlık krizlerimiz ortaya çıkıyorsa, çiğnemeden yutuyor ve çok hızlı yiyorsak bu durumların hepsi bizde insülin direnci olduğuna dair işaretler olabilir. Ya da yemekten sonra uykumuz hemen geliyorsa, sabah çok kötü uyanıyorsak ve gece terlemeler ile uyanıyorsak bunlar da biz de insülin direncine ait diğer bulgular olacaktır.
Aslında insülin direncinin varlığı düşündüğümüz gibi kötü bir şey değil. Vücudun kendisini korumak için ortaya koyduğu bir önlemdir. Asıl problem ise bu önlemin miktarıdır. Fazla kalori alan ve hareketsiz hayat tarzı olan kişilerde, vücut kendini korumak amacıyla insülin direnci oluşturur. İnsülin direnci, şeker hastalığından farklı olarak gelip geçici bir şeydir. Egzersiz ve diyet ile insülin direncinden kurtulabiliriz, ama diyabetten kurtulmak pek mümkün değildir.
İnsülin Direnci ile Baş Etme Yolları Nelerdir?
Laboratuvar sonuçlarında insülin direnci tespit edilen hasta, ilk olarak şu soruları soracak: Acaba benim insülin direncimin yükselmesine sebep olan nedir ve ben bunlar ile nasıl başa çıkabilirim?
Bu konuda yapılacak ilk hata, yalnızca ilaçlardan medet ummaktır. Yapılması gereken en önemli şey yaşam şeklimizi değiştirmemiz olacaktır. Yaşam şeklimizi değiştirirken yapmamız gerekenler ise hareketli yaşam (%40 etkili), düzenli ve doğru beslenme (%40 etkili) ve doktor tavsiyeli ilaç kullanımı (% 20 etkili) olacaktır.
Kişilerin yaşına, cinsiyetine ve çalıştığı işe göre alması gereken kalori miktarı birbirinden farklıdır. Gün boyu işyerinde hareketsiz kalarak çalışmak durumunda olan birisi ile gün boyu hareketli bir şekilde çalışan birinin alması gereken kalori miktarı tabi ki birbirinden farklı olacaktır. Bu konuda bir diyetisyen size en sağlıklı ve doğru yöntemle bu rahatsızlığınızdan kurtulmanız için yol gösterecektir.
İnsülin direncine sebep olan problemlerin tespit ve tedavisinde alanında uzman Merve Diyet size yardımcı olacaktır.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Fatma Merve KALELİOĞLU Fotoğraf
Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi166 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU'nun Makaleleri
► Ir(İnsülin Direnci) ve Beslenme Dyt.Aziz KILINÇ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'İnsülin Direnci ile Baş Etme Yolları' başlığıyla benzeşen toplam 98 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Ketojenik Beslenme Haziran 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


08:56
Top