2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Hibiscus Çayı Son Derece Zararlı Olabilir
YAZI #4699 © Yazan Doç.Dr.Erkan CÜRE | Yayın Nisan 2018
Diğer adları: Agua de Jamaica, Jamaika Gülü, hibiscus sabdariffa
Jamaika, Meksika, Orta Amerika, Güney Amerika ve Karayip adalarında yetişen bir bitkidir. Hibiscus çayının güçlü bir antioksidan olduğu kolesterol ve tansiyonu düşürdüğü, immün sistemi güçlendirdiği bildirilmiştir. Sindirim sistemini çalıştırdığı, irritabl barsak (spastik kolon, huzursuz barsak) hastalığında yararlı olduğu şişkinlik şikayetlerini giderdiği bilinmektedir. Antioksidan etkisinden dolayı kalp ve karaciğer hastalıkları ve mide kanserine karşıda koruyucu etkisi vardır. Hatta kilo verdirici etkisi olduğu da söylenmektedir.
Ancak; Hibiscus tüketimi, mideden alüminyum emilimini artırmaktadır. Günlük 2 fincandan fazla içilmesinin ciddi alüminyum toksisitesine yol açabileceği bulunmuştur. Vücutta Alüminyum birikimi böbrek yetmezliği, Alzhaimer hastalığı, demans gibi nörolojik sistem hastalıklarına yol açabilir. Gebelikte alüminyum emiliminin artması embryo üzerine toksik etkiler göstermektedir. Hibiscus çayının gebelikte kullanımının toksik etkileri hayvan deneylerinde gösterilmiştir.
Hibiscus çayı içmeden önce ciddi ciddi düşünmek lazım!

Kaynaklar:
1. http://www.bitkicaylarininfaydalari.com/hibiskus-cayinin-faydalari/
2. Frankova A, Malik J, Drabek O, Szakova J, Sperlingova I, Kloucek P, Novy P,
Tejnecky V, Landa P, Leuner O, Kokoska L. In Vitro Digestibility of Aluminum from
Hibiscus sabdariffa Hot Watery Infusion and Its Concentration in Urine of Healthy
Individuals. Biol Trace Elem Res. 2016 Dec;174(2):267-273.

Doç. Dr. Erkan Cüre, Çamlıca Erdem Hastanesi, Üsküdar, İstanbul
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Erkan CÜRE Fotoğraf
Doç.Dr.Erkan CÜRE
İstanbul
Doktor "İç Hastalıkları - Dahiliye "
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Doç.Dr.Erkan CÜRE'nin Yazıları
► Gebelikte Zararlı Beslenme Op.Dr.Verda TUNÇBİLEK
► Gebelikte Ultrason Zararlı Mıdır? Prof.Op.Dr. Yeşim BÜLBÜL
► Allerjik Rinit Guatr Habercisi Olabilir Prof.Dr.Metin ÖZATA
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Hibiscus Çayı Son Derece Zararlı Olabilir' başlığıyla benzeşen toplam 63 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


03:45
Top