2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Unutmayın Önemli Olan Yağ Kaybı!!
YAZI #4708 © Yazan Dyt.Gizem Nur SAVACİ BAHAR | Yayın Nisan 2018
Çoğu danışanımdan ilk görüşmemizde duyduğum ilk cümleler;
‘Ben yemesem çok güzel kilo veriyorum ‘
‘Daha önce bir ayda 8 9 kilo verdim geri aldım ‘
‘Kilo verince yüzüm çöktü , herkes hasta mısın diye sordu ‘
‘Ben ….. diyeti ile ….. kadar kilo verdim ama sonra çok daha fazla kilo aldım ‘
‘Kilo verdikten sonra vücudum çok sarktı ‘……..
………
Bu ve bunun gibi pek çok cümleyi sizlerde kuruyorsanız aman dikkat !! Kilolarınız vücut yağınızdan gitmiyor olabilir .

Hedefimiz yağ kaybı!!

Sağlıklı bir diyet programının tek bir hedefi olmalıdır. O da kas eksiği olan bireylerde bu eksiği tamamlayıp yağ hücrelerinin içindeki yağ miktarını azaltmak . Eğer yağ yakımı olmadan sadece tartıdaki azalmalarla yetinirseniz bu kayıp daha çok kas ve vücut suyunuzdan olacak buda vücudunuzdaki sarkma ve deformasyonlarda artışı sağlayacaktır. Kastan kaybettiğiniz kilo, yeniden kilo aldığınızda kas miktarınızın değil, yağ miktarınızın artması ile sonuçlanır. Uzun vadede bu şekilde kilo verip almalar kaslarınızın güçsüzleşmesine neden olur.

Hemen kilo vereyi derken sağlığınızdan olmayın!!

Kısa süre verilen kilolar sağlığınıza zarar vererek ,vücudunuzda vitamin ve minerallerin yetersizliğine neden olur. Kısa sürede kilo vermeyi hedefleyen bireyler birçok besini tüketmemektedir. yapılan bu yanlış beslenmeye bağlı olarak ilerleyen dönemlerde bireylerde pek çok sağlık sorunu ortaya çıkmaktadır. Örneğin; B vitaminleri eksikliği sinirlerinizi bozarak depresyona girmenizi, kalsiyum eksikliği kemik dokunuzun bozulmasını, demir eksikliği saç, cilt, tırnaklarınızın sağlıksız olmasına neden olur.

Kilo vereceğim derken cildiniz solmasın!!

Bilinçsizce yapılan diyet uygulamalarında ilk yapılan hataların başında yağ tüketimini tamamen sıfırlamak yer alıyor. Beslenmenizden yağı tamamen çıkartırsanız yağda eriyen A,D,E,K vitaminlerinin yetersizliğine neden olursunuz. Yağ içeriği dengesiz ve yetersiz diyetlerle zayıflayan kişilerin bir süre sonra saçları dökülmeye, cansızlaşmaya, tırnakları kırılmaya, cildi soluklaşmaya başlar.

Geçmişte yaptığınız yanlış diyet uygulamaları sizi üzmesin !!

Maalesef ki bazı danışanlarımda geçmişte yaptıkları yanlış diyet girişimleri sebebiyle bir direnç ile karşılaşıyoruz. Gerçekten sağlıklı bir diyet programı uygulamaya başladığımızda, eskiden yapılan tüm yanlış diyetler vücutlarında kilo vermeye direncini artırıyor. Bir süre sonra eskisi kadar kolay kilo verilemiyor. Bu nedenle kilo vermek isteyen bireylerin daha sabırlı , eğer mümkünse bir uzman gözetiminde doğru beslenme kurallarını öğrenip hayat tarzı yapmaları gerekmektedir.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Gizem Nur SAVACİ BAHAR Fotoğraf
Dyt.Gizem Nur SAVACİ BAHAR
Antalya (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi5 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Gizem Nur SAVACİ BAHAR'ın Makale ve Yazıları
► Sağlıklı Kilo Kaybı ve Diyet Prof.Dr.Dyt.Murat BAŞ
► En Önemli İçeceğimiz Su Dr.Dyt.Aylin HASBAY BÜYÜKKARAGÖZ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Unutmayın Önemli Olan Yağ Kaybı!!' başlığıyla benzeşen toplam 79 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Yeşil Çay Eylül 2015
◊ Goji Berry Ağustos 2015
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


06:53
Top