2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Bütünsel Diş Hekimliği Ruh -Beden-Dişler
YAZI #4716 © Yazan Dt.Güzin KIRSAÇLIOĞLU | Yayın Nisan 2018
Ruh, beden, dişler bir uyum içinde mi olmalı? Ruh ve beden elbette uyum içinde olmalı. Çünkü duyguları insanı hasta ediyor. Louise Hay'in "Hastalıkların Zihinsel Nedenleri " isimli kitabını bilmeyen yoktur.
Her hastalığın duygu boyutunda önemli bir nedeni var. Troid hormonunun eksikliği altında yatan duygusal neden söylemek istediklerini söylememe, bel boyun rahatsızlıkları hayatın yükünü fazla yüklenmek. Çok ilginç değil mi? Hiç bu açıdan bakmış mıydınız?
Duygularımız bizi hasta ediyor. Peki dişlerimize ne yapıyor?
Öncelikle stres dişlerimize hiç iyi gelmiyor. Yani her şeye zarar veren stres dişe de zara veriyor. Şöyle ki stres sonucu dişlerimizi sıkıp gıcırdatıyoruz. Ve biz dişlerimizi sıkıp gıcırdattıkça dişlerimiz aşınıyor ve hatta çatlıyor. Aşınan dişler, nefes organlarımıza destek olan iskelet sisteminin çökmesine neden olur. Çünkü nefes sistemine destek olan taşıyıcı görevi gören organlarımız dişlerimizdir. Dişlerdeki aşınma nefes aldığımız organlarımızın alanının daralmasına neden oluyor.
Alt üst dişlerimizin arasında dilimiz var. Ve dilimiz dişler aşındığında ağza sığamayıp geriye kaçıyor. Rahat nefes alamamak nelere neden olur düşünün. Peki bütünsel bakıldığında BAĞIRSAK FLORASI düzenlemek için kullanılan probiyotikler dişetlerinde iltihap olduğunda görevlerini yapabilirler mi? Ya da dişetleri iltihaplı , ağızda çok sayıda mikroorganizma olan bireyde DETOX'dan söz etmek mümkün mü? DETOX ağızdan başlar. Be nedenle diş ve dişetleri mutlaka sağlıklı olmalıdır. Bazı çayların tüketimi yeşil çay, ada çayı bu konuda yardımcı içeceklerdir.
Dişeti iltihabının kişinin vücudunda yaptığı olumsuz etkiyi en çok dişeti uzmanları bilir. Şeker hastalığında ve kalp hastalığında dişeti iltihabı çok önemlidir.
Dişeti iltihabı hamilelikte olumsuz etki oluşturur. Düşük doğum ağırlıklı bebek ve erken doğum riskine kadar.
Bu nedenle diş sağlığımızı bütünsel olarak değerlendirmeli ve BÜTÜNSEL DİŞ HEKİMLİĞİ konusunda bilinçli olmalıyız.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dt.Güzin KIRSAÇLIOĞLU'nun Makaleleri
► Gömük Dişler Dr.Dt. A. Selhan KAYA
► Estetik Dişler Hakkında Dt.Ahmet KİĞILI
► Dişler Neden Çürür Dt.Güzin KIRSAÇLIOĞLU
► Hollywood Gülüşü: Düzgün ve Beyaz Dişler Dr.Dt. Mehmet Zahid KAZANDI
► Estetik Diş Hekimliği Dr.Dt. Itır Şebnem BİLİCİ
► Radyasyon ve Diş Hekimliği Dr.Dt. Itır Şebnem BİLİCİ
► Estetik Diş Hekimliği Dt.Şule ÜNAL
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Bütünsel Diş Hekimliği Ruh -Beden-Dişler' başlığıyla benzeşen toplam 59 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Diş Hassasiyeti Nedir? Mayıs 2020
► Dental Detox Nisan 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


05:20
Top