2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yaşlılık(İleri Yetişkin) Psikolojisi
YAZI #4752 © Yazan Psk.Mesut AZKUL | Yayın Nisan 2018
Yaşlılık Psikolojisi
Bazen bir bakış bir gülümseme ,bir tatlı sohbette bulunmak, dinlemek ve dinlenilmek çok iyi gelebiliyor yaşamdaki tüm belirsizliği alıp götürebiliyor.

Belirli bir yaşa gelen ileri yetişkin dediğimiz(65 yaş ve üstü ...65 yaş sendromu da denilebilir )insanların emeklilikleri her ne kadar yıllardan beri planlıymış gibi görünsede bu durum onlarda bir iç anlamsızlık,yalnızlık yaşatabilir .örneğin emekli olmaları onlar için travmatik bir hal alabiliyor bu nedenle bir iş kaybı’nın yaşanması sosyal yaşamdan çekilmiş olmaları kendilik değerlerinde bir düşmeye(negatif),geçmişe yönelik bir pişmanlık veya öfke yaşamasına sebep olabiliyor bununla birlikte ölüm gerçeğine yakın olduğunu hissetmesi , yaşamın anlamsızlaştığını düşünmesi tüm bunlar bir depresyona sebep olabilmektedir.

En İyi Tedavi
Sosyal destek toplumsal ve kültürel aidiyet en iyi terapidir ,iyileştirecidir.
ileri yetişkin (yaşlı)insanların toplumsal alanlara çıkmaları birlikte paylaşımlarda bulunmaları ait oldukları kültürel faliyetlere katılmaları çok önemlidir .konuşmak paylaşmak ,ait olduğunu hissettirmek hafta sonları ziyaretlerde bulunmak özellikle torun sahibi olanların daha sık ziyaretlerinde bulunmasını tavsiye ediyorum yaz aylarında beraber pikniğe gidilmesi ,parklara ,bahçelere çıkılması çok iyi gelecektir bunu sık sık yapmalısınız insan olmak değer bilmeyi gerektiriyor tüm herkese selamlar bu yazıyı paylaşabilirsiniz sevgiyle kalın .

Psk.Mesut Azkul
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Mesut AZKUL'un Yazıları
► Yaşlılık ve Cinsellik Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE
► Yetişkin Çocuklar Psk.Dnş.Fatih FİDAN
► Çocuk Yetişkin Psk.Zeynep BALKIZ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Yaşlılık(İleri Yetişkin) Psikolojisi' başlığıyla benzeşen toplam 31 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Majör Depresyon Nisan 2018
◊ Narsisizm(Özseverlik) Aralık 2017
◊ Anne -Baba Tutumları Ocak 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


06:50
Top