2007'den Bugüne 92,301 Tavsiye, 28,216 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Danışan Koltuğuna Oturmak
YAZI #4768 © Yazan Uzm.Psk.Mehlika KARTÖZ | Yayın Mayıs 2018
Danışan koltuğuna oturmak
Geçmişte psikoloğa veya psikiyatri uzmanına başvurmak toplum tarafından “deli” olarak etiketlenen bir durum olarak görülürdü.
Kişiler gerçekten psikolojik yardıma ihtiyaç duysalar bile etiketlenmemek için destek almaktan kaçınırdı. Son yıllarda insanlarımızın psikoterapiye olan bakışı biraz daha değişti.
Her insanın hayatının bazı dönemlerinde yaşadıklarıyla başa çıkamayabileceği, bunun insan olmanın doğasında var olduğu algısı yaygınlaştı. Bu sayede insanların psikoterapiye gitmesi kolaylaştı.
İnsanlar bazen bir kaygı sorunu ile, bazen depresyon ile, bazen ise yaşadıklarıyla başa çıkamama ile psikoloğa başvuruyor.
Değişim, işin içinden çıkamadığınız durumları farketmeniz ve harekete geçip bunun için bir uzmana başvurmanız ile başlıyor.
Aslında ilk aşama psikoloğu arayıp seans gününü ve saatini belirlemek oluyor. Bununla birlikte psikolog ile aranızdaki terapötik ilişki de başlamış da oluyor. Bu başvuru kendi hayatınızı daha kaliteli/ sağlıklı hale getirmek için attığınız ilk adım oluyor.
Hepimiz için problemleri yaşarken dışarıdan bakmak çoğu zaman zor oluyor. Sizi hiç tanımayan bir profesyonelden yargılanmayacağınız ve anlaşıldığınızı hissedeceğiniz ortamda bir terapi desteği almak kendinizi tanımanıza ve iyilik halinizin artmasına olanak sağlıyor.
Terapi desteği için illa ki bir psikolojik bozukluk durumu olması gerekmiyor. Örneğin sürekli kendinizi aynı tarz ilişkilerin içerisinde bulup, hep aynı şekilde işin içinden çıkılamaz hale gelen durumlar yaşıyorsanız bunun altında yatan psikolojik süreçlerinizi farketmeniz davranış değişikliğini kolaylaştırıyor. Bu değişim için elbette bir iki seans çoğu zaman yeterli gelmiyor.
İlk seansınız derinlemesine anamnez alındığı, sizi tanımaya, probleminizi anlamaya yönelik gerçekleştiriliyor ve diğer psikoterapi seanslarının planlamasının yapıldığı bir tanışma seansı oluyor. Psikoterapinin kaç seans süreceği kişinin getirdiği probleme göre, kişinin terapiye olan motivasyonuna ve çabasına göre kişiden kişiye değişen bir süreci içeriyor. Psikoterapi seansları 50dk olarak düzenleniyor. Gizlilik esası ile tüm anlatılanların orada kalacağına ilişkin taahhüd veriliyor.
Psikologlar danışanlarına yüksüz, yansız ve yargısız olarak bakıyor ve danışanın etnik kökenine, dinine, inançlarına, yaşam biçimlerine saygı gösteriyor. Kısaca danışan koltuğuna oturduğunuz anda bir uzman eşliğinde kendiniz için çözüm aramaya başlamış oluyorsunuz.

MK PSİKOLOJİ
UZMAN KLİNİK PSİKOLOG MEHLİKA KARTÖZ
BİLGİ VE RANDEVU İÇİN: 0545 711 19 90
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Mehlika KARTÖZ'ün Yazıları
► Psikolojik Değerlendirme ve Danışan Psk.Doğancan GÖKÇE
► Danışan Merkezli Oyun Terapisi Psk.Dnş.Kıvanç TIĞLI
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Danışan Koltuğuna Oturmak' başlığıyla benzeşen toplam 6 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ İntihar Vakaları Mayıs 2018
◊ Mevsimsel Depresyon Mayıs 2018
◊ Ayrılık Anksiyetesi Mayıs 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


19:59
Top