2007'den Bugüne 92,311 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,978 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Mutlu Çiftlerin 8 Sırrı
YAZI #4847 © Yazan Psk.Dnş.Leyla EREN | Yayın Haziran 2018
MUTLU ÇİFTLERİN 8 SIRRI

1.İlişkiye Gerçekçi Bir Bakış Açısı: Mutlu çiftlerin ilişkilere gerçekçi bir bakış açısı vardır. İlişkinin başındaki heyecanın, küçük sürprizlerin, ayakları yerden kesen romantizmin her zaman aynı yoğunlukta sürmeyeceğini kabul ederler. Bunun yerine çiftler arasında ortak değerler, ortak ilgi alanları ve inançları kapsayan daha derin bir ilişki vardır. Uzun süreli ilişkilerin iniş ve çıkışları olur. Partnerlerden her zaman çok ilgili olmalarını, sürekli sürprizler yapmalarını beklemek gerçekçi değildir.

2.Birlikte Zaman Geçirmek: İlişkilerde birlikte kaliteli zaman geçirmenin yerini hiçbir şey tutamaz. Mutlu çiftler bunun farkındadırlar ve çocuklar ya da başkaları olmadan baş başa zaman geçirirler. Birlikte zaman geçirmek eşler arasındaki duygusal bağı kuvvetlendirir, eşlerin zor zamanlardan daha kolay geçmelerini sağlar.

3.Bireysel Özgürlük Alanı: Mutlu çiftlerin ortak alanları olduğu kadar bireysel alanları da vardır. Örneğin ortak olduğu kadar farklı da olan sosyal hayatlar, hobiler gibi. Birbirine bireysel özgürlük alanı tanıyan çiftlerin ilişkileri daha sağlıklı olur. Farklı kaynaklardan beslenen çiftler birbirlerini de besleyebilirler. Bazen ilişkilerde eşleri özlemek, sizin için ne kadar önemli olduklarını hatırlatmaya yardımcı olur.

4.Partneri Değiştirmeye Çalışmamak: Çiftler arasındaki en büyük anlaşmazlıkların nedeni çiftlerin birbirini eleştirmesi ve değiştirmeye çalışmasıdır. İlişkilerinde mutlu olan çiftler genelde bu hataya düşmezler. Eşlerin bazı kusurlarını kişiliklerinin bir parçası sayarlar ve olayların üstüne fazla gitmezler. Eğer eşler birbirlerini değiştirmeye çalışmazlarsa değişim kendiliğinden olur. Hatasını anlayan eş bunu düzeltme yoluna gider.

5.Güven, Destek, Takdir: Mutlu çiftler birbirine güvenir, birbirlerinin hayallerini destekler ve başarılarını takdir ederler. Beklenti ve ihtiyaçlarını dile getirerek, birbirlerini gözetirler.

6.Bazı problemlerin Çözülemeyeceğini Kabullenmek: İki insanın hiçbir konuda çatışma yaşamadan yıllar geçirmesi mümkün değildir. Mutlu çiftler de elbette bazen çatışırlar. Ama birbirlerini suçlamadan ya da hakaret etmeden sorunları çözmeye çalışırlar. Bazen de her konuda uzlaşılamayacağını bilir ve bazı problemleri görmezden gelebilirler.

7.Birlikte Eğlenebilmek: Mutlu çiftler birlikte eğlenip, gülebilirler. Bu durum ilişkilerini güçlendirir.

8.Partneri garanti görmemek, kur yapmak-flört etmek : Mutlu çiftler eşlerini hiçbir zaman cepte görmezler. Birbirleri için ne kadar değerli olduklarını ve sevgilerini sık sık gösterirler. Eşleriyle flört etmeye devam ederler ve aralarındaki romantizmi canlı tutmaya çalışırlar.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Leyla EREN Fotoğraf
Psk.Dnş.Leyla EREN
İstanbul
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Leyla EREN'in Yazıları
► Mutlu Birlikteliğin Sırrı Psk.Seda BİRCAN
► Mutlu ve Sevgi Dolu Olmanın Üç Sırrı Psk.Dnş.Mehmet POLATOĞLU
► Çiftlerin Çatışma Çözme Anahtarı Psk.Dnş.Fatih FİDAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,978 uzman makalesi arasında 'Mutlu Çiftlerin 8 Sırrı' başlığıyla benzeşen toplam 25 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


09:01
Top