2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kadınlarda Beslenme Danışmanlığı
YAZI #4883 © Yazan Dyt.Bilgegül YAVUZ | Yayın Temmuz 2018
Kadınlarda beslenme danışmanlığı ya da kilo yönetimi denilince genellikle ilk akla gelen zayıflamak için diyet yapmak ve bunun için beslenme uzmanına gitmek gelmektedir. Ancak kadınlarda beslenme danışmanlığı yalnızca o kadar basit ve tek nedenli olmamaktadır. Her kadının yaşına, geçirdiği döneme ya da yaşadığı sağlık sorunlarına göre beslenme danışmanlığı ve kilo kontrolü hizmetleri almaktadır.

Bunların dışında genel amacı itibari ile kadınlarda beslenme danışmanlığı ve kilo kontrolü sağlıklı bir hayat, yaşam kalitesinin artırılması ve ileride oluşabilecek sağlık problemlerinin önüne geçmek için yapılmaktadır. Bunların dışında bir takım özel durumlarda beslenme danışmanlığı ve kilo kontrol hizmetleri verilmektedir. Bu özel durumlara örnek vermek gerekirse öncesi ve sonrası ile hamilelik dönemi, menopoz dönemi, polikistik over sendromu gibi sağlık sorunları bu özel durumlar arasında sayılabilmektedir.

Kadınlar yukarıda saydığımız özel durumlar gibi hayatları boyunca bir çok farklı durumla karşılaşırlar ve vücutları tüm bu durumların sonunda sürekli değişir ve farklı bölgelerde yağ birikmesi ya da hızlı kilo almaya başlamak gibi bir takım sonuçlarla karşı karşıya kalırlar.

Adet düzensizlikleri, polikistik over, menopoz gibi hastalıklar kadınların dengesini bozarak yanlış beslenme davranışına neden olabilmektedir.

Tüm bunların sonucunda ise kadınlarda vüut kitle endeksinin hızla bozulması, yağ birikmesi, kemiklerden kalsiyum çekilmesi ve beslenme davranışında bozukluklar gibi sonuçlarla mücade etmek zorunda kalmaktadırlar. Tüm bu nedenlerden dolayı kadınlarda beslenme danışmanlığı ve kilo kontrolü yalnızca basit bir zayıflama girişimi olarak görülmemelidir. Bu yalnızca kilo vermek için değil sağlığa kavuşmak ve eski yaşam kalitelerine kavuşmak isteyen kadınların mutlaka alması gereken bir hizmettir.

Psikon Uzman Diyetisyen ve Beslenme Danışmanlığı Merkezimizde kadınlara uyguladığımız kişiye ve duruma özel diyet programları ve gerekiyorsa verdiğimiz egzersiz programları ile kadınların tüm bu problemlerinin üstesinden gelmelerini ve eski sağlıklı, mutlu hayatlarına geri dönmelerini mümkün kılmaktayız. Verdiğimiz bu hizmetlerimizle tüm kadınların bilinçlendirilmesi ve karşılarına çıkan ya da çıkabilecek bu sorunlara karşı hazırlıklı olmalarını amaçlamaktayız. Verdiğimiz tüm bu hizmetlerimiz de buna yönelik olmaktadır.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Bilgegül YAVUZ'un Makaleleri
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Kadınlarda Beslenme Danışmanlığı' başlığıyla benzeşen toplam 94 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


04:18
Top