2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Polikistik Over Sendromu Beslenme Danışmanlığı Konya
YAZI #4886 © Yazan Dyt.Bilgegül YAVUZ | Yayın Temmuz 2018
Polikistik over sendromu kadınlarda yumurtalarda kistlenme, doğurganlıkta azalma ve adet düzensizlikleri ile birlikte ortaya çıkan bir problemdir. Polikistik over problemi yaşayan kişiler genellikle kilolu olmakla birlikte kilo vermekte zorlanırlar ve insülin dirençleri oldukça düşüktür. Bu nedenle diyet yaparak istedikleri kilolara ulaşmaları oldukça zordur ve uzun sürmektedir.

Polikistik over sendromu belirtileri arasında adet düzensizliği ve adet olamama, kısırlık, tekrarlayan düşükler, tüylenmede artış, kilo problemleri, depresyon ve ruh hali değişiklikleri, insülin direnci, diyabet ve kalp hastalıkları yer almaktadır. Bu nedenle polikistik over sendromu bulunan kişilerin polikistik over diyeti yapmaları özellikle çocuk istekleri varsa oldukça önemlidir. Tüm bu sorunların risklerini en aza indirmek ve gebelik ihtimalini artırmak için polikistik over problemi olan kişilere bir takım diyetler uygulanmaktadır.

Polikistik over sendromu problemi yaşayan kişileri yaptıkları diyetlerde glisemik indeksi düşük olan gıdaların tüketilmesi gerekmektedir. Glisemik indeks karbonhidrat gibi kan şekerini hızlı yükselten besinler yendiğinde kandaki şeker seviyesinin ne kadar hızlı yükseldiğini ifade eden bir birimdir.

Düşük glisemik indeksli gıdalar tüketmek kan şekeri seviyesinin hızlı yükselmesinin önüne geçerek polikistik over sendromunun belirtilerinin azalmasında etkilidir.

Polikistik over sendromu şikayeti olan kadınların diyetlerinin asıl amacı kan şekeri seviyesinin hızlı yükselmesinin önüne geçmek ve bunu dengelemektir. Varsa fazla kiloları vermek için de yapılabilir ancak asıl amaç kan şekeri yükselmesini kontrol altına almaktır. Bunun için tüketilen gıdalar farklı düşük glisemik indeksli gıdalarla değiştirilebilmektedir.

Polikistik over hastalarının fazla kilolu ya da obez olması durumunda ise durum çok daha ciddi bir hal alır. Çünkü fazla kilolar vücudun kan şekerinin dengelenmesi ve insülin direncinin kontrol edilmesini zorlaştırdığı gibi polikistik overin belirtilerini ve kişideki etkilerini de ciddi oranda artırmaktadır. Bu tür kişilerin diyet programları acil olarak fazla kilolardan kurtulmak ve daha sonrasında insülin direncini kontrol altına almak üzerine kurulmalıdır.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Bilgegül YAVUZ'un Makaleleri
► Polikistik Over Sendromu’nda Beslenme Dyt.Nurettin ŞAHİNLİ
► Polikistik Over Sendromu ve Beslenme Dyt.Nagihan KIRCALI
► Polikistik Over Sendromu ve Beslenme Prof.Dr.Dyt.Murat BAŞ
► Pkos (Polikistik Over Sendromu), Yaşam Şekli ve Beslenme Dyt.Zeynep Işıl KÜÇÜKGÖNCÜ
► Polikistik Over Sendromu Dyt.Nil ŞAHİN GÜRHAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Polikistik Over Sendromu Beslenme Danışmanlığı Konya' başlığıyla benzeşen toplam 83 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


07:40
Top