2007'den Bugüne 92,301 Tavsiye, 28,216 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Pass Bilişsel Müdahale Programı
YAZI #4900 © Yazan Psk.Hülya SOĞUCAK DENİZ | Yayın Temmuz 2018
“PASS Bilişsel Müdahale Programı” öğrenme ve öğrenme sorunlarına yeni bir bilişsel yaklaşım getiren ve bireysel eğitime gereksinimi olan çocukların desteklenmesini amaçlar. Öğrencinin mevcut öğrenme performansını geliştirebildiği gibi, belirli bir alandan kaynaklanan öğrenme sorunlarına çözüm bulmak için de etkilidir.

Õğrencilerin bilişsel performansını olumlu ya da olumsuz yönde etkileyebilen farklılıkları oluşturan değişkenlerin tanımlanması tüm eğitimsel çalışmalar için gereklidir. Bireyin öğrenme performansını etkileyen olumlu ya da olumsuz bireysel farklılıkları oluşturan değişkenlerin tanımlanması bireysel eğitimin programlanması çalışmalarına yol gösterici olacaktır. Bu çalışma ve etkinlik örnekleri; üstün yetenekli, zihinsel engelli, özel öğrenme güçlüğü, travmatik beyin hasarı ve ciddi duygusal güçlükleri olan çocuklarla yapılacak bireysel eğitim çalışmalarının programlanmasına ışık tutacaktır. Bu çalışmalar; gelişim destek amacı ile “Global Tasks” ve akademik hayata destek amacı ile “Bridging Tasks” şeklinde sınıflanmaktadır.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Hülya SOĞUCAK DENİZ Fotoğraf
Psk.Hülya SOĞUCAK DENİZ
Antalya (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi3 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Hülya SOĞUCAK DENİZ'in Makale ve Yazıları
► Çocuklarda Krize Müdahale Psk.Tuğçe ŞAHİN
► Psikososyal Müdahale Hizmetleri Psk.Dnş.Tuncay GÜLEN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Pass Bilişsel Müdahale Programı' başlığıyla benzeşen toplam 34 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Çocuğa Sınır Koyma Temmuz 2018
◊ Anne Sen Yapsana !!! Temmuz 2018
◊ Cas Testi Temmuz 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


00:48
Top