2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kilo Aldıran Tuzaklar
YAZI #4931 © Yazan Dyt.Bengü ÜNAL | Yayın Ağustos 2018
KİLO ALDIRAN TUZAKLAR!!
Kimse durduk yere kilo almaz. Kişinin yediği besin tercihleri yanlış olabilir, sağlık faktörünüze göre beslenme şekli yapmıyor olabilirsiniz ya da beslenme alışkanlıklarınız kötü olabilir. Sizin farkında bile olmadan yaptığınız alışkanlıklarınız yanlış olabilir. Yaptığımız yanlışlara örnek verecek olursak bunlar;
1.AÇKEN ALIŞVERİŞ YAPMAK: Karnımız aç iken marketteki fazla kalorili dediğimiz abur cubur tarzı tuzak besinler çekici gelmektedir. Farkında bile olmadan market arabalarınızı bu tuzak besinlerle doldurabilirsiniz. O yüzden hem aç iken alışveriş yapmamak da ve alışverişe önceden hazırladığımız alışveriş listemizle çıkmamızda fayda var.
2.TELEVİZYON KARŞISINDA YEMEK YEMEK: Televizyon izlerken ekrandaki renkler iştahınızı daha çok açacağı için yemek yerken daha fazla yemek yemenizi sağlar.
3.ETİKET OKUMA ALIŞKANLIĞI: Market alışverişindeki besin tercihlerimizde etiket okuma alışkanlığımızın olması gerekir. Aldığınız bazı diyet ürünler kalorisi az gibi gelsede paket gramajına kalorisi değiştiği gibi bazı ürünlerde de şekersiz yazmasına rağmen etiketine baktığımızda bir miktar şeker içerdiğini görüyoruz.
4.UYKU DÜZENİ: Gece geç uykuya geçenlerdenseniz bu gece yatmadan önce acıkıp yemenizi sağlar. Bu acıkmalar karşısında salatalık ya da badem, ceviz grubu gibi hafif atıştırmalıklar tüketerek hem açlığınızı bastırmış olursunuz hem de kilo kontrolünüzü sağlamış olursunuz.
5. YOĞUN İŞ TEMPOSUNDA HIZLI YEMEK YEME: Yoğun iş temposuna sahip biriysek vakit bizim için çok önemlidir. O yüzden de yediğimiz yemekleri hızlı yiyerek vakitten kazanmaya çalışırız. Fakat Çin’de Harbin Tıp Fakültesi ‘de bir grup gönüllü üzerinde yapılan bir araştırmaya göre besini 40 kez çiğnedikleri takdirde kalori alımını %12 oranında daha azalttığını saptamışlardır. Ve bunun yanı sıra yavaş yemek yemenin beyninde tokluk hissini daha çok artırdığını bulmuşlardır.
6.TATİLDE AÇIK BÜFE: Açık büfede o kadar çok çeşit var ki hepsinden tabağınıza doldurup yemek istiyorsunuz. Ama unutmayın bunun tatilden dönüşteki pişmanlığı da var. O yüzden tabağınızı küçük tercih edip, tabağınıza alacağınız besinlerden porsiyon kontrolü yaparak tabaklarınızı çeşitlendirebilirsiniz.
Diyetisyen Bengü ÜNAL
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Bengü ÜNAL'ın Yazıları
► Kilo Alma Dyt.Sinan YILDIZ
► Kilo Vermek Çok mu Zor? Dyt.Makbule ERÇAKIR
► Kilo Nasıl Alınır? Dyt.Perihan KOCA ÇELİKDELEN
► Kilo Alımının Etiyolojisi Dyt.H.Kübra BAL
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Kilo Aldıran Tuzaklar' başlığıyla benzeşen toplam 28 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Sınav Zamanında Beslenme Ağustos 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


16:58
Top