2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,978 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Karneler Alınıyor
YAZI #4946 © Yazan Uzm.Psk.Özlem ŞEN BAYSAL | Yayın Ağustos 2018
Yarıyıl tatilinin yaklaşmasıyla gündeme gelen konulardan biri ise KARNE’dir. Unutulmaması gereken, karne çocuğun sadece okul başarısı hakkında ailelere bilgi verir.
“ Çocuğumun karnesinde çok zayıf var ne yapmalıyım?”, “Çocuğumun karnesini maddi şeylerle ödüllendirmem doğru mu?” gibi birçok sorular yöneltiliyor. Bu süreçte size faydalı olacak bilgiler derlendi. Keyifli okumalar 
EBEVEYNLERE TAVSİYELER:
Kötü notlara odaklanıp, iyileri görmezden gelmeyin
İyi notlar ödüllendirilmelidir. Sözel olarak çocuklarınızı “aferin”, “tebrikler” gibi sözcüklerle ödüllendirmeyi ihmal etmeyiniz. Maddi ödülü tercih eden ailelerde olabilir. Ama bunu yaparken önce sözel olarak ödüllendirmek çok önemlidir. Bütçenizi zorlamayacak şekilde, istediği bir oyuncak, şehir dışına gitmek gibi şeyler alınmasında bir sakınca yoktur.
Çocuğun başarısı pekiştirilmeli, başarısızlığın nedenleri üzerine konuşulmalıdır.
Çocuğun başarısının karne odaklı olmadığı göz önünde bulundurulmalı ve öğrenmenin hayat boyu devam ettiği unutulmamalıdır.
Kötü notları olan çocuklar için tatil bir işkence haline dönebiliyor. Aileler bu konuda planlı bir yol izlemelidir. Çocukların dinlenmesine fırsat vermelisiniz.
Ders tekrarlarına okulların açılmasına yakın başlanmalıdır. Tatil sonrası, okula kolay adapte olmalarını sağlar.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Özlem ŞEN BAYSAL Fotoğraf
Uzm.Psk.Özlem ŞEN BAYSAL
Balıkesir
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Özlem ŞEN BAYSAL'ın Makale ve Yazıları
► Karneler Geliyor! Psk.Elif Y. ÇAVUŞOĞLU
► Ara Karneler ve Tatil Psk.Serap DUYGULU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,978 uzman makalesi arasında 'Karneler Alınıyor' başlığıyla benzeşen toplam 2 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Eşimin Elinden Telefon Düşmüyor ÇOK OKUNUYOR Ağustos 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


18:41
Top