2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yağ Yakımını Sağlayan Besinler
YAZI #4996 © Yazan Dyt.Meltem YAMAN | Yayın Eylül 2018
Bazı besinler yağ yakımını destekleyerek daha hızlı kilo vermenize yardımcı olur. Zor kilo veriyorsanız veya kilo vermeniz durduysa bu besinleri beslenmenize dahil etmenizde fayda var.

Yağ yakan besinler;
Acı biber: Yapısındaki kapsaisin kan dolaşımını hızlandırarak vücut ısısını arttırır. Vücut ısısı arttığında ise yağ yakımı daha hızlı olur.

Hindistan cevizi: Orta zincirli yağ asitleri ile yağ yakımını destekler. İster sütünü için isterseniz de meyvesini salatalarınıza rendeleyin.

Yeşil çay: İçerindeki Epigallokateşin 3 gallat bileşeni yağ yakıcı etki gösterir. Günde 1-2 fincan yeşil çay tüketmeye çalışın.

Yumurta: Vücutta proteinler karbonhidrat ve yağlara nazaran daha fazla kalori yakımını sağlar. Egzersizle beraber beslenme düzeninde yumurta olduğunda kas yapımını sağladığından yağ yakımını da sağlamış olur.

Süt – yoğurt – ayran: Süt ve süt ürünleri yapılarındaki protein ve kalsiyum ile yağ yakımını sağlar. Kalsiyum yağları tutarak vücuttan atılmalarını sağlar.

Kurubaklagiller: Çözünen posa içerikleri ile kan kolesterol düzeyini düşürdükleri pek çok araştırmada gösterilmiştir.

Balık: Zengin omega- 3 içeriği sayesinde yağ yakımını destekler. Haftada 1-2 kez balık tüketmeye çalışın.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Meltem YAMAN Fotoğraf
Dyt.Meltem YAMAN
İzmir (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi6 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Meltem YAMAN'ın Makaleleri
► Kilo Vermeyi Sağlayan Yiyecekler Dyt.Zehra GÖKTAŞ
► Fonsiyonel Besinler Dyt.Turgay KÖSE
► Dondurulmuş Besinler Dyt.Turgay KÖSE
► Gluten İçeren Besinler Dyt.Başak KEFELİ
► Metabolizma Dostu Besinler Dyt.Meltem YAMAN
► Cildinizi Güzelleştiren Besinler Dyt.Deniz BERKSOY
► 0-1 Yaş Döneminde Sakıncalı Besinler Dyt.İnci Beyza YÜREKLİ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Yağ Yakımını Sağlayan Besinler' başlığıyla benzeşen toplam 15 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Neden Şişmanlıyoruz? Ağustos 2022
► Düşük İyotlu Diyet Ocak 2022
► Flexitarian Diyeti Temmuz 2020
► Duygusal Açlık Temmuz 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


21:58
Top