2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Hayatta Var Olmak ve Var Olma Cesareti Göstermek Nedir?
YAZI #4999 © Yazan Sinem SAYIŞMAN | Yayın Eylül 2018
HAYATTA VAR OLMAK ve VAR OLMA CESARETİ GÖSTERMEK NEDİR?

Yaşamak, hayatta tutunma çabası göstermek ve olmak cesareti bir güçtür. İnanmak, çabalamak cesaret ister. İnsan var olmak için ilk önce kendinin farkına varmalıdır, kendisi ile yüzleşmelidir. Kendisi ile yüzleşen biri olumsuz duygulardan doluyu mutsuz olabilir, fakat aynı zamanda kendisi ile yüzleşen birey ileriye doğru daha sağlam adımlar atacaktır. Umut etmek, hayata tutunmamız için en büyük şeydir. Umut ettikçe var olabiliriz. Umut oldukça kendimizi ifade edebilir ve hayatta yaşama sevinci bulabiliriz. Umut, ruhun en önemli ifadesidir. İçimizde olan umut zorlandığımız zaman olumsuzlukları kovar onların zihnimizde oluşmasına izin vermez hayata karşı tutunmamız için bize cesaret verir. Güzel düşüncelerle entegrasyon olmamızı sağlar. Umutsuzluk ise gelecekle ilgili kaygımızın artmasına sebep olur. Şuan da ve anda olmamıza engel olur. İçimizde yeşerecek tohumlarım farkında dahi olmayız. Oysa Umut'la birlikte gelecek güzelleşir, yeşerir ve içimizdeki olan tohumlar büyür. Hayata karşı güçlü olmak için "umut" etmemiz gerek var olan güzellikleri görüp onların bize kattığı değerler ile iyi olma cesareti göstermeliyiz. Hayatta önümüze çıkan engeller elbet hep olacaktır. Önemli olan o engelleri aşabilmek için kendimize inanmak gerekir. Kendine inanan İnsan hayatta olma cesareti gösteren insandır.

Sinem SAYIŞMAN
     2 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Sinem SAYIŞMAN Fotoğraf
Sinem SAYIŞMAN
İstanbul
Psikoloji Uzmanı
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi9 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Sinem SAYIŞMAN'ın Yazıları
► Kendin Olma Cesareti Psk.Dnş.Kıvanç TIĞLI
► Cahil Cesareti Psk.Gonca BAĞLAR
► Hayatta Başarıya Ulaşmak Psk.Adem OCAK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Hayatta Var Olmak ve Var Olma Cesareti Göstermek Nedir?' başlığıyla benzeşen toplam 29 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Depresyon Eylül 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


01:09
Top