2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Mutluluk Nasıl Sağlanabilir?
YAZI #5002 © Yazan Sinem SAYIŞMAN | Yayın Eylül 2018
MUTLULUK NASIL SAĞLANABİLİR?

Mutluluk insanın iç huzuruyla alakalı bir duygudur. İç huzurumuz varsa biz mutluluk duygusunu yaşıyoruz demektir. Bu yüzden içimizde bizim mutlu olmamıza engel olan duygulara yönelmeliyiz. Bunlar neler olabilir? Acı olabilir bizi üzen bir durum olabilir, geç kalmışlık olabilir, söylenmemiş sözler olabilir, görmüş olduğumuz kötü anlar olabilir, bir söz olabilir bizi etkileyen, bir dost, arkadaş olabilir, ailemiz ile halledemediğimiz konular ya da bizi üzen durumlar olabilir, sevgimizi söyleyemediğimiz kişiler olabilir, açıklayamadığımız yaşanmışlıklar, hayal kırgınlıkları olabilir. Birçok etken mutlu olmamızı engelleyebilir. Biz mutlu olmak için ilk önce bu engelleri ortadan kaldırmamız gerek ve kabullenmemiz gereken şeyleri anlayarak onların bize acı vermesini engellememiz gerek ki mutlu olabilelim. Duygularımızı belli etmeliyiz. Karşımızda hayatımıza anlam katacak ya da anlam katmasını istediğimiz kişilere sevgimizi dile getirmeliyiz. Sorunları karşılıklı çözmeliyiz. En büyük şey konuşmak dile getirmek olumlu olumsuz duyguları saygı çerçevesinde söyleyebilmek. Vakit kaybetmeden sevginizi ifade edin, sorununuz olan kişiyi karşınıza alın "ben bunlardan dolayı çok üzülüyorum seninle paylaşmak istedim" diyen emin olun böyle yaklaştığınız bir kişi sizi geri çevirmez. Mutlu olmak kısaca iç huzurla alakalı bir durum o yüzden içinizde yaşadığınız duyguları güzel bir şekilde dile getirin. "SEVGİ; "MUTLU" olmamız için en büyük sebeptir bunu asla unutmayın...

Sinem SAYIŞMAN
MYLİFE DANIŞMANLIK 05061439586
     2 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Sinem SAYIŞMAN Fotoğraf
Sinem SAYIŞMAN
İstanbul
Psikoloji Uzmanı
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi9 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Sinem SAYIŞMAN'ın Yazıları
► Mutluluk Psk.İ.Nil BİREYŞOĞLU ÖZEN
► Mutluluk Psk.Özlem SANAN ŞENBAY
► Mutluluk Arayışı Psk.Beria Bilge ŞENER
► Mutluluk Kuramları Psk.İ.Nil BİREYŞOĞLU ÖZEN
► Evlilikte Mutluluk Psk.Dnş.Kıvanç TIĞLI
► Mutluluk Nerededir? Psk.Serap DUYGULU
► Mutluluk Nerededir? Psk.Serap DUYGULU
► Terapi İlişkisinde Mutluluk Psk.Funda DOĞAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Mutluluk Nasıl Sağlanabilir?' başlığıyla benzeşen toplam 21 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Depresyon Eylül 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


23:46
Top