2007'den Bugüne 92,301 Tavsiye, 28,216 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Şimdi Ne Yaparsak Yarın O Oluruz
YAZI #5044 © Yazan Psk.Dnş.Nigara ÖZAK | Yayın Eylül 2018
Rahman Suresi'nin 29. ayetinin mealinde Allah her an bir şen üzeredir. O her an her şeyi yeniden yaratmaktadır.” diye buyrulmaktadır. Yani biz şu an bu yazıyı okurken, kalbimizin her atışı, her nefes alıp verişimiz, gözümüze vuran her ışık dalgası her an yeniden yaratılmakta… bir yaprak dalından kopup düşerken, şu an yeni bir filiz boy göstermekte. Etrafımıza baktığımızda her şeyin her an yok olup her an yeniden var olduğunu görüp, hissetmemiz mümkün.Peki her şey şu an yeniden var olurken biz hangi dünün cesedini taşıyoruz içimizde, hangi pişmanlıkların, hangi olur olmazların sancısı ile yürüyoruz. Dünden kalma neyimiz varsa atıp yeniden başlayabildik mi bu güne? “ Allah kulum ne kadar günah işlemiş olursa olsun bana dua edip af dilediğinde ben onu bağışlarım diye buyurmaktadır. (Tirmzi,Daavat 98.) dün ne kadar hata işlediysek işledik tövbe etme zamanı şimdi, nerde tökezleyip nerde çamura battıysak battık şimdi yeniden ayağa kalkma zamanı, kimi incittik nerde bir hançer yediysek yedik şimdi affetme zamanı. Şimdi yeniden başlama zamanı... bu gece yeni bir gece.. bu gece yeni bir sabaha her sabah yeni umutlara gebe.. ve her şey bir niyetle başlar… sevmeye niyet ederiz, iyi bir insan olmaya, bir şehre gitmeye niyet ederiz, birinin hayatına bir kelime katmaya niyet ederiz. Bakılınca hepsi de bir niyettir nihayetinde ama öyle biri çıkar ki karşımıza kendimizi sevdanın deryasında buluruz, iyi bir şey yapmaya niyet ederiz gelir bulur o insan bizi kendimizi iyilik feneri gibi ışık saçarken buluruz, bir şehirdir bir hayal, bir niyet biz unuturuz belki de ama bir de bakarız elimizde valizimiz yolu yarılamışızdır çoktan ve bir duadır bazen belki de önce kendimize katmamız gereken “Ya Rabbi! niyet ettim şu an yeniden başlamaya… Niyet ettim hiç zarar vermemeye, niyet ettim senin için sevmeye ve her düştüğümde yeniden kalkmaya her bitti dediğimde yeniden başlamaya, niyet ettim sana koşmaya.
     3 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Nigara ÖZAK Fotoğraf
Psk.Dnş.Nigara ÖZAK
Kocaeli
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi3 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Nigara ÖZAK'ın Yazıları
► Biz Şimdi Neyiz? Psk.Dnş.Ümran ÖRKÜN
► Şimdi Reklamlar Psk.Mehmet DUMAN
► Şimdi Siz Disleksisiniz... Psk.Gülay HORLU
► Şimdi Okullu Olduk Psk.Ezgi DENİZEL GÜVEN
► Şimdi ve Burada Hissetmek ve Depresyon Psk.Ayşenur BAYRAKTAR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Şimdi Ne Yaparsak Yarın O Oluruz' başlığıyla benzeşen toplam 16 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Küsen İnsan Psikolojisi Aralık 2021
◊ Engelli Koşucularıyız Aralık 2021
◊ Sakın Korkma Annecim! Kasım 2018
◊ Gerçek Mutluluk Huzur Eylül 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


11:15
Top