2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Gerçek Mutluluk Huzur
YAZI #5045 © Yazan Psk.Dnş.Nigara ÖZAK | Yayın Eylül 2018
Mutluluk mu Huzur mu?Konusu doğu ile batı psikolojisi arasındaki farklılıkla ele alınabilir.Batı psikolojisinde insan her şeyden önemli, özgür ve değerdir.Bu nedenledir ki danışanlara“ne olursa mutlu olursun?mutlu olmak için neye ihtiyacın var?”sorusu yöneltilir.Kişinin mutlu olmasi önde gelir.Öyle ki kişi haramdan veya yapacağı kötü bir işten mutluluk duyduğunu beyan ederse o zaman"etik kurallara”sığınarak danışman bu duruma sessizce göz yumar.Elbette kimsenin hayatına direk müdahale söz konusu değildir.Fakat doğruya ve iyi olana yönlendirmek vicdani bir görevdir.Hangi şartta olursa olsun bir kötülüğe, zararlı bir işe sessiz kalan kişi bundan nasibini alacağını unutmamalıdır.Çünkü“Kim güzel bir(işte) aracılık ederse, ona o işin sevabından bir pay vardır. Kim de kötü bir(işte)aracılık ederse, ona da o kötülükten bir pay vardır..(Nisa,85) Ayeti buna kesin bir delildir.
Gelelim doğu psikolojisine, doğuda insan verebildikleri ve kendini feda ettiği nispette değerlidir.Manevi değerler önemlidir.Bir örnekle açıklamak gerekirse eşi hasta olan bir kadına“sen değerlisin,hayatın bu adamdan ibaret değil”Gibi bu minvalde bir cümle kurmak hakarete eş değer sayılır.
Mutlu olmak için pek çok hedef vardır.Kimi zengin olmayı,kimi üniversite kazanmayı,kimileri iyi bir işe girmeyi ister.Amacına ulaştığı anda ise daha üst bir hedef koyar ve yeni bir mutsuzluk deryası, yeni hedefe ulaşmanın getireceği mutluluk rüyası başlar.Hayatı boyunca da böyle olmuştur zaten,mutluluk masallardaki gibi bir varmış diye başlar ve başladığını sandığı anda yok olur gider.Oysa huzur öyle değildir.O ne bir masal kırıntısı ne de bir rüya alıntısıdır.Dünya’da sahip olunacak şeylerle değil yalnız kalbe sığacak bir tat,bir rahattır.Gerçek mutluluk huzurda, huzur kalptedir ve“Haberiniz olsun;kalpler yalnızca Allah'ı zikretmekle huzur bulur.”(Rad/28)ayeti kalbin ilacıdır.(Zikir:tevhid kelimesinin(la ilahe illallah)ve ya yüce Allah'ın bilinen güzel isimlerinin ardışık bir şekilde Allah Allah Allah diyerek anılmasıdır.)Hiç denediniz mi bilmem ama ömrünüzde bir kerede de olsa bir zikir halakasına girip gözlerinizi kapatmanızı tavsiye ederim.
Gönüllerinizin açıldığı huzurlu bir yaşam sürmeniz dileğiyle..
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Nigara ÖZAK Fotoğraf
Psk.Dnş.Nigara ÖZAK
Kocaeli
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi3 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Nigara ÖZAK'ın Yazıları
► Evdeki Huzur, Mutluluk Budur... Psk.Yasemin MERİÇ
► Gerçek Aşk Var mı? Psk.Dnş.Necdet GONCAGÜL
► Mutluluk Psk.İ.Nil BİREYŞOĞLU ÖZEN
► Mutluluk Psk.Özlem SANAN ŞENBAY
► 2 Yaş Sendromu Gerçek mi? Psk.Seda BOYACIOĞLU
► Gerçek Ebeveynlik Psk.Cüneyt KAYA
► Mutluluk Arayışı Psk.Beria Bilge ŞENER
► Mutluluk Kuramları Psk.İ.Nil BİREYŞOĞLU ÖZEN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Gerçek Mutluluk Huzur' başlığıyla benzeşen toplam 24 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Küsen İnsan Psikolojisi Aralık 2021
◊ Engelli Koşucularıyız Aralık 2021
◊ Sakın Korkma Annecim! Kasım 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


09:51
Top