2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yeşil Çay Kilo Kaybına Yardımcı Olur mu?
YAZI #5052 © Yazan Dyt.Bilgegül YAVUZ | Yayın Ekim 2018
Yeşil çay, zengin besin ve antioksidan içeriği nedeniyle kilo kaybı dahil olmak üzere çeşitli sağlık yararları ile ilişkilendirilmiştir.
Batı'da yakın zamanda popülerlik kazanmış olsa da, yeşil çay uzun zamandır geleneksel Çin tıbbında baş ağrılarından yara iyileşmesine kadar pek çok durumu tedavi etmek için kullanılmıştır.
Son zamanlarda, yeşil çay kilo kaybına bağlandı. Bu makale, bu iddianın arkasındaki kanıtlara ve kilo kaybına yardımcı olmak için yeşil çay tüketmenin en etkili yöntemlerine bakacaktır.

Yeşil çay ve kilo kaybı
Vücudun yiyecekleri ve içecekleri kullanılabilir enerjiye dönüştürmesine izin veren süreçler, toplu olarak metabolizma adıyla bilinir.
Yeşil çay, vücut metabolizmasının daha verimli olmasına yardımcı olarak kilo vermede yararlı olabilir. Yeşil çay, kafein ve bir antioksidan olan catechin adı verilen flavonoid tipini içerir.
Araştırma, her iki bileşiğin de metabolizmayı hızlandırabileceğini düşündürmektedir. Catechin, aşırı yağların parçalanmasına yardımcı olurken, hem kateçin hem de kafein, vücudun kullandığı enerji miktarını arttırabilir.
2010 yılında yayınlanan bir derleme, kateçinler veya kafein içeren yeşil çay takviyelerinin kilo kaybı ve kilo yönetimi üzerinde küçük ama pozitif bir etkisi olduğunu ortaya koymuştur. Daha yeni bir gözden geçirme, aşırı kilolu veya obez olan kişilerde kilo kaybını uyarmak için yeşil çayın klinik kullanımını araştırdı.
Yeşil çayın kilo kaybı üzerinde olumlu bir etki yarattığı bulunurken, sonuç anlamlı değildi ve yazarlar klinik öneme sahip olma olasılığının düşük olduğu sonucuna vardılar. Kilo kaybı için yeşil çayın yararı için teorik bir temel vardır ve bu iddiaları klinik ortamlar dışında desteklemek için bazı ampirik kanıtlar bulunmuştur.
Bununla birlikte, bu alanda yapılan araştırmalar tipik bir fincan yeşil çayda bulunacak olandan daha yüksek oranda kateşin veya kafein içeren dozları kullanma eğilimindedir. Kilo kaybı için yeşil çayın herhangi bir yararının çok küçük olması muhtemeldir.
Yeşil çayın etkisi, egzersiz gibi, daha önemli metabolik faydaları olan diğer sağlıklı kilo verme yöntemleri kadar faydalı değildir. Düzenli olarak bol miktarda sebze ile sağlıklı bir diyet yapmak ve egzersiz yapmak son derece etkili kilo verme stratejileridir. Bu yöntemlerin yanında kullanılan yeşil çay, olumlu sonuçlarını artırabilir.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Bilgegül YAVUZ'un Makaleleri
► Kilo Vermeye Yardımcı Kürler Dyt.Zehra GÖKTAŞ
► Yeşil Çay Dyt.Gizem Nur SAVACİ BAHAR
► Yeşil Çay Dyt.Esen KARACA
► Yeşil Çay Dyt.Yusuf YAŞAR
► Yeşil Çay Dyt.Gamze KAÇAR BOZKURT
► Yeşil Çay ile Zayıflama Dyt.Nursel EROĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Yeşil Çay Kilo Kaybına Yardımcı Olur mu?' başlığıyla benzeşen toplam 67 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


02:35
Top