2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,978 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Panik Atak Neden Olur? Panik Bozukluk Nedir?
YAZI #5111 © Yazan Psk.Pınar ŞİMŞEK | Yayın Ekim 2018
PANİK ATAK NEDİR?

Panik atak, endişe,kaygı gibi sıkıntı duygularının yoğun olarak yaşanması beraberinde ölüm korkusu, kalp krizi geçirme korkusu gibi duygulanımların olduğu nöbetlerdir.Kişi aklını kaybetme, ölme ya da kalp krizi geçirme hissine kapılır. Atak sırasında yaşanan yoğun duyguların sonunda halsiz ve yorgun hisseder. Yalnız kalmak istemeyen hasta atak anında panikle doktora başvurur.10 dakika ile yaklaşık bir saate kadar çıkma durumunu da içine alan bir süre içinde belirtiler başlar ve atak sonuna doğru kaybolur.
PANİK BOZUKLUĞUN BELİRTİLERİ NELERDİR?
Çarpıntı,terleme,göğüste ağrı hissi,bulantı,baş dönmesi,nefes alamama,nefes almada güçlük,denge kaybolması gibi belirtilere sahip olduğunuzu düşünüyorsanız bir uzmana danışmanız ve panik bozukluk tedavisi görmeniz gerekmektedir.

PANİK BOZUKLUĞUN NEDENİ NELERDİR?

Çoğu zaman belirgin bir nedeninin olduğu görülmemekle birlikte beyindeki kimyasal maddelerden ya da beynin yan kısmının fonksiyonunu yitirmesi sonucu ortaya çıktığı düşünülmektedir. Özdeneyimde başka hastalıkların bulunması ya da stresli bir hayat panik atakların ortaya çıkmasını tetikeyebilmektedir.

Bunlar dışında şu durumlar panik atağın ortaya çıkmasına neden olabilir:
İşitme ve görme zorlukları,
Sara hastalığı (epilepsi), akciğer- kalp hastalıkları,
Zayıf beslenme alışkanlıkları, düzensiz beslenme,
Amfetamin, kortizon ve astım tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar,
Vitamin eksikliği, kafeinli besinlerle beslenme,
Tiroid bezindeki sorunlar, fazla adrenalin salgılanması,
Kan şekeri düşmesi, kansızlık, beyinde oluşan tümör,
İlaçların yan etkisi sonucu,
Kapalı yerlerde bulunma, kalabalık yerler,
Depresyon, sinirsel bozukluklar,
Uyarıcı madde kullanımı ve bu maddenin aniden kesilmesi sonucu ortaya çıkabilir.

PANİK BOZUKLUĞUN TEDAVİSİ MÜMKÜN MÜDÜR? NASIL TEDAVİ EDİLİR?
Panik bozukluğun, psikiyatrist kontrolü altında antidepresanlarla tedavisi mümkün olmakla beraber ilaç kullanımının dahilinde ya da ilaç kullanmaksızın psikoterapiyle tedavi edilmektedir.Kalıcı olarak kurtulmak için alanında uzman bir psikologdan psikolojik destek alabilirsiniz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Pınar ŞİMŞEK'in Makale ve Yazıları
► Panik Atak ve Panik Bozukluk Nedir? Psk.Şeyma ALTINEL
► Panik Atak ve Panik Bozukluk Nedir? Psk.Bengisu Nehir AYDIN
► Gece Neden Panik Atak Olur? Psk.Cem GÜMÜŞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,978 uzman makalesi arasında 'Panik Atak Neden Olur? Panik Bozukluk Nedir?' başlığıyla benzeşen toplam 23 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:45
Top