2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Pazartesi Sendromu
YAZI #5118 © Yazan Uzm.Psk.Endam GÜMÜŞ UYANIK | Yayın Ekim 2018
PAZARTESI SENDROMU
Pazar gününden, pazartesi gününün iş veya okul stresi yaşanmaya başlanıyor. Aslında bu stresi yaratan yine kendi olumsuz düşünceleriniz!
Bu olumsuz düşünceler stres hormonlarınızı tetikleyerek kaygılarınızı arttırıyor. Doğal olarak bakış açınız değişip kendinizi yorgun ve endişeli hissediyorsunuz.
Yani bu sendrom; işyerinde veya okuldaki olumsuz durumların üstüne, negatif düşünceler ekleyerek girdiğiniz bir ruh halidir. Ruh halinizdeki bu sık değişimleri dikkate almayıp müdahalede bulunmazsanız; ilerleyen süreçlerde elinizde nur topu gibi bir depresyon, uyku bozukluğu, psikosomatik bozukluk, anksiyete bozukluğu gibi ciddi psikolojik rahatsızlığa sahip olabilirsiniz.
Peki nasıl yeneceğiz Pazartesi Sendromu'nu?

İlk başta neden böyle düşüncelere kapılıp ruh halinizi bu duruma sokuyorsunuz onu anlamalısınız. İş veya okulunuzdaki şartlarınız aslında hiç istemediğiniz ve zorlandığınız çalışma şartlarına mı sahip? Bunları fark etmekle başlayın. Fark ettikten sonra bu koşullar nasıl iyileştirilebilir, bunlara odaklanın. Değiştirilemeyecek durumlar ise iş veya okulunuzda sahip olduğunuz olumlu durumlara daha çok odaklanmaya çalışın. Yani aslında düşüncelerle yarattığınız olumsuz ruh halinizi olumlu ile değiştirin. Ayrıca pazar gününün de cumartesiden bir farkı olmadığını keşfedip, pazartesi yaşanacaklar yüzenden pazar gününüzü zehir etmeyin. Bugüne odaklanın. Anın keyfini çıkarın!
Veee unutmayın; nerede ve hangi anda olursanız olun yaşamınızda sizi mutlu edecek pırıltılar vardır. Gözlerinizi onlardan ayırmayın!

Bol pırıltılı pazartesiler...

Uzm. Kln. Psk. Endam Gümüş
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Endam GÜMÜŞ UYANIK Fotoğraf
Uzm.Psk.Endam GÜMÜŞ UYANIK
Yurtdışı (Online hizmet de veriyor)
Uzman Klinik Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi4 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Endam GÜMÜŞ UYANIK'ın Yazıları
► 2 Yaş Sendromu Psk.Burcu BAŞOĞLU KUNDAK
► 2 Yaş Sendromu Psk.Burçak ERİTMEN YEŞİLTAŞ
► 2 Yaş Sendromu Var Mı, Yok mu? Psk.Ramazan ŞİMŞEK
► Down Sendromu Psk.Esra AYVALI ÇETİN
► 2 Yaş Sendromu Psk.Tülin AKYÜREK ÇİZER
► 2 Yaş Sendromu Psk.Gülçin DÖNMEZ FİDAN
► Down Sendromu Hanife TETİK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Pazartesi Sendromu' başlığıyla benzeşen toplam 40 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Plasebo Etkisi Ekim 2019
◊ Hayır Diyememek Ocak 2019
◊ Kaygı Bozukluğu Ekim 2018
◊ Öfke Yönetimi Ekim 2018
◊ Panik Atak Ekim 2018
◊ Depresyon Ekim 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


10:16
Top