2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Diş Tedavisi ve Diş Hekimi Korkusunu Yenmenin Yolları (Hastaların Yüzde 59'u Diş Hekimi ve Diş Tedavisinden Korkuyor.)
YAZI #5146 © Yazan Dt.Ayşegül ÖZTÜRK | Yayın Ekim 2018
Ülkemizde bir üniversitede yapılan bir araştırmaya göre tedaviye gelen hastaların yüzde 59'u diş hekimi ve diş tedavisinden korkuyor. Tedaviye gelmeyenlerle bu oranın daha fazla olduğu tahmin ediliyor. Maalesef, bu oran çocuklarda ise %80-%90’ı bulabiliyor.
Diş tedavisi ve diş hekimi korkusu olanlara tavsiyelerimiz
1. Kendinizi rahat ve güvende hissettiğiniz, samimi, tecrübeli ve ilgili bir diş hekimi seçmelisiniz.
2. Tedavi başlamadan önce, diş hekiminize korkularınızdan bahsediniz. Korkularınız nedenlerini belirtirseniz, diş hekiminiz bunun üstesinden gelmeniz için size yardımcı olacaktır.
3. Tedaviye başlamadan, diş hekiminizden tedavinin aşamalarını anlatmasını isteyiniz.
4. Tedavi esnasında herhangi bir nedenle işleme ara vermek isterseniz, bunu tedavi başlamadan diş hekiminizle aranızda bir işaret ile (mesela, elinizi kaldırma) belirleyebilirsiniz.
5. Tedavilere basit bir işlemle başlanabilir, tek seferde tüm işlemleri yaptırmak zorunda değilsiniz. Zaten hastalarımızın hemen hepsi ilk işlemden sonra korkularını yenmektedirler.
6. Tedaviye başlamadan önce kliniği gezmek, diş hekimi ve çalışanlarla sohbet etmek sizi rahatlatabilir.
7. Randevularınızı sabah saatlerine almayı tercih edin. Sabah saatleri, günün stres ve yoğunluğunun en az olduğu zaman dilimidir, sizin olumlu düşünmenizi ve rahat olmanızı sağlayacaktır.
8. Diş hekimine 6 ayda bir gidiniz. Böylece hem büyük işlemlerden kaçınabilir, hem de ortama daha rahat alışabilirsiniz. Alıştığınız ortamda da, korkuların olmaz ya da çok azalır.
9. Mevcut korkuların önemli bir kısmı eski teknolojiler ve uygulamalarla ilgilidir. Şu anda diş hekimliği teknolojileri ve tedavi yöntemleri oldukça gelişmiştir. Sizin rahat ve konforunuzu sağlayacak özelliklere sahiptir.
10. Diş hekimi korkusunun önemli bir kısmı iğneyle ilgilidir. Modern kliniklerde, diş iğnesinin acısını çok azaltan yöntemler kullanılmaktadır.
Referanslar;
1) https://www.dis-doktoru.com/dis-korkusu,
2) www.yenisafak.com/foto-galeri/hayat/disci-korkusu-olanlara-10-tavsiye-2020002
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dt.Ayşegül ÖZTÜRK'ün Yazıları
► Diş Hekimi Korkusu Dt.Güzin KIRSAÇLIOĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Diş Tedavisi ve Diş Hekimi Korkusunu Yenmenin Yolları (Hastaların Yüzde 59'u Diş Hekimi ve Diş Tedavisinden Korkuyor.)' başlığıyla benzeşen toplam 97 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Ağız Kokusu Ekim 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


17:01
Top