2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



İnsan
YAZI #5169 © Yazan Uzm.Psk.Yasemin KURÇENLİ | Yayın Kasım 2018
Bir şeyin kötü olacağına inanırsanız, o düşünceyle yaşar ve ona göre davranırsınız, olumsuz düşünceleriniz kötü hisler yaşatır size. Öyle kötü hissederken güzel eylemlerde bulunamazsınız, bu eylemler de eninde sonunda başlangıçta olmasına inandığınız şeyi getirir hayatınıza. İşte kendi kehanetinizi gerçekleştirdiniz!
Neden hep aynı döngü içindesiniz hiç düşündünüz mü? Neden hayatınız tekerrür den ibaret? Hep aynı yanlışlar, hep aynı yanılgılar, inançlarınıza bir bakmalı bu noktada, en temeldeki inançlarınız, varsayımlarınızı oluşturur onlar da düşüncelerinizi, düşünceler duyguları, duygular da davranışları, ve elbette fizyolojik reaksiyonları.
Bütün parametrelerin birbirleri üzerinde etkisi vardır. Elbette sadece bunlardan oluşmuyor insan. Bizim düşüncelerimiz var, ama biz düşüncelerimiz değiliz, duygularımız var ama biz sadece duygularımız da değiliz, hormonlar da var onları da göz ardı edemeyiz, östrojen ve projesteron hormonları düşük olan kadınların strese karşı daha hassas olduklarını ve daha az serotonin hücresine sahip olduklarını da biliyoruz. Depresyonda serotonin miktarındaki düşüşü, eksikliği, şizofrenide dopamin miktarındaki fazlalığı. Bir de dış etkenler, çevremiz, arkadaşlarımız, akrabalar, sevgili, eş, çocuklar, toplum, kurallar ,normlar, kanunlar, bize oradan yüklenmiş bazılarını bilip bazılarını bilinçaltında depoladığımız veriler…Bunca karmaşık yapıya sahip insan bir de hayatını karmaşıklaştırmak için uğraşmamalı aksi yönde çabalamalı.
Saygılarımla
Uzm. Klinik Psikolog
Yasemi Kurçenli
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Uzm.Psk.Yasemin KURÇENLİ
Uzman Klinik Psikolog
 
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Yasemin KURÇENLİ'nin Yazıları
► İnsan ve İletişim Psk.Dnş.Muhittin DAR
► İnsan Değişir mi ? Psk.Berivan ŞENTÜRK
► Tükenen İnsan Psk.Özlem AKKEL
► İnsan Olmak... Öznur SİMAV
► Sosyal İnsan Psk.Ziya ÜNLÜTÜRK
► Yalnız İnsan! Psk.Füsun BUDAK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'İnsan' başlığıyla benzeşen toplam 26 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Emdr Terapisi Mayıs 2019
◊ Cuba Mayıs 2019
◊ Yeni Yıl Mesajı Aralık 2018
◊ İntihar Risk Faktörleri Aralık 2018
◊ Fark Eden Fark Yaratır Kasım 2018
◊ Yasamın İlk Evresi Ekim 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


16:44
Top