2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Karın Yağlarını Eritmede Önemli Rol Oynayan Besinler ve Yöntemler
YAZI #5178 © Yazan Uzm.Dyt.Hilal BATMAZ | Yayın Kasım 2018
Karın yağlarının çokluğu hem sağlık açısından çok riskli hem de estetik olarak çoğumuzun rahatsız olduğu bir durumdur. Bu bölgedeki yağlanmanın yaratabileceği en büyük sorun insülin direnci ve karaciğer yağlanmasıdır. Karaciğer vücudun detoks merkezidir. Eğer karaciğerde yağlanma varsa vücudun toksinleri uzaklaştırma yeteneği azalabilir. Insülin direnci eğer kontrol altına alınmazsa şeker hastalığı, kalp hastalığı, kısırlık, hormonal dengesizlikler, aşırı kilo artışı gibi sorunlara yol açabilir. Insülin direnci ve karaciğer yağlanması karın bölgesindeki yağların azalmasıyla birlikte gerileyebilir hatta tamamen ortadan kalkabilir. Peki karın bölgesindeki yağlanmayı önlemek için neler yapılabilir?

1-Şekerli ve paketlenmiş gıda tüketimini kesin.
2-Elma; diyetteki nişastalı gıdalar ve karbonhidratlar yerine rahatça koyabileceğiniz bir besindir.
3-Badem; E vitamininden ve liften zengindir. Böylece sık acıkmayı engeller uzun süre tok tutar.
4-Yeşil yapraklı sebzeler; yüksek lif ve düşük kalorili olmalarından dolayı vücudun su tutmasını engeller.
5-Avokado; tekli doymamış yağ asitlerinden ve liften zengindir. Bu sayede özellikle bel bölgesindeki yağların azalmasında etkilidir.
6-Salatalık; yüksek su ve lif içeriği ile oldukça düşük kalorilidir ve tok tutar.
7-Karpuz; salatalığa benzer, % 80'i sudur. Bel bölgesindeki yağların azaltılmasında oldukça etkilidir. Ancak şeker içerdiği için kararında tüketmek gerekir.
8-Baklagiller; sadece sindirimi düzenlemekle kalmaz, aynı zamanda kaslar için faydalıdır. Karın kaslarını güçlendirir, açlığı ve aşırı yemeyi önler.

Karın yağlarını azaltmak istiyorsanız bunun en etkili yolu egzersizle birlikte yapılacak dengeli bir diyetten geçer. Basit karın egzersizleriyle diyetinizi birleştirerek karın yağlarını önemli ölçüde azaltabilirsiniz.

Uzman Diyetisyen Hilal Batmaz
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Hilal BATMAZ Fotoğraf
Uzm.Dyt.Hilal BATMAZ
Kocaeli (Online hizmet de veriyor)
Uzman Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Dyt.Hilal BATMAZ'ın Makale ve Yazıları
► Ekşi Mayalı Ekmek - Düz Bir Karın Dyt.Reyhan ERİŞEN
► "Flat Belly" Düz Karın Diyeti Dyt.Canan DOĞAN
► Fonsiyonel Besinler Dyt.Turgay KÖSE
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Karın Yağlarını Eritmede Önemli Rol Oynayan Besinler ve Yöntemler' başlığıyla benzeşen toplam 69 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


04:37
Top