2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Çocuklarda ve Erişkinlerde Penis Boyu
YAZI #5245 © Yazan Prof.Op.Dr. Coşkun ŞAHİN | Yayın Aralık 2018
Penisin, ereksiyon halindeki uzunluğu veya inikken tutulup çekilerek gerilip öyle de ölçülebilir. Burada önemli noktalardan biri bazı insanlarda penis kökünde pubik yağ dokusu dediğimiz tümseklik fazla olabilir. Ölçüm yağın altında ele gelen kemik sertliğinden itibaren yapılmalıdır.

Çocuklarda penis boyu :

Toplum olarak çocuklarda penis boyuna takmış vaziyetteyiz. Yok kardeşinin penisi abisinden büyük, yok hiç yok gibi, yok hep böyle mi kalacak, ne zaman büyür ? gibi sorularla sık karşılaşırız. Penis boyları, çocuğun yaşı, ailesel genetik faktörler, ırk, endokrin nedenler ve diğer bazı hastalıklarda farklı olabilir. İşte üroloğun görevi diğer bazı hastalıkları ayıklamak ve ebeveyni rahatlatmaktır. Yenidoğan bir erkek çocukta anneden geçen androjen hormonları ( Testesteron ) nedeni ile penis boyu hakikaten büyüktür. Belki 5 yaşındaki abisinden daha büyüktür. Bunu kriter almayınız. Ciddi hipospadias ve klinifelter gibi endokrin bozukluklarda penis boyu küçük olabilir ve müdahale gerekir. Diğer durumlarda genellikle bekle gör ve ergenlik dönemini hele bir görelim deriz.

Penisin uzunluğu ve kalınlığı (çevresi) kişinin boyundan, kilosundan, ırkından çok, aslında kaç yaşında olduğu ile direkt ilgilidir.

Öte yandan, ergenlik öncesi penisin uzunluğu da yaş ile alakalı olmasına karşın o yaşlarda her çocuğun gelişim hızı farklı olabilir.

Yani “çocuğun birden boy atması” gibi penisinin uzunluğu da kısa sürede değişebilir.

Bebek penisi ortalama 2.5 cm’dir. 10 yaşındaki çocukta bu uzunluk 5 cm’ye ulaşır.

12 yaş: 5.8 cm
13 yaş: 8.6 cm
14 yaş: 9.9 cm

Asıl anlamlı uzama ise 12 yaş civarında başlar. Kişi 20 yaşına geldiğinde de artık hayatı boyunca sahip olacağı penis uzunluğuna ulaşmış olur.

Erişkinlerde penis boyu :

Bir yetişkinin inik haldeyken penis boyu yaklaşık 9.5 cm’dir. Yaşa göre penisin erekte haldeyken uzunluğu şu şekildedir:


15 yaş: 12.8 cm
16 yaş: 13.6 cm
17 yaş: 14.5 cm
18 yaş: 15.0 cm
19 yaş: 15.2 cm
20 yaş ve üstü: 15.5 cm


Buradaki rakamlar, penisin ucundan başlayarak kasığa değdiği yere kadar olan uzunluktur. Yani vücudun daha iç kısmında kalan bölüm (penis kökü) dahil değildir.

Penis Çevresi (Kalınlığı)

Yetişkin bir erkeğin penis çevresi inikken ortalama 10 cm, erekte haldeyken ise 12,5 cm’dir. Yaşa göre penisin erekte haldeyken ortalama çevresi şöyledir:

12 yaş: 6.3 cm
13 yaş: 7.6 cm
14 yaş: 8.6 cm
15 yaş: 10.1 cm
16 yaş: 10.6 cm
17 yaş: 11.1 cm
18 yaş: 11.6 cm
19 yaş: 12.2 cm
20 yaş ve üstü: 12.5 cm

Buradaki rakamlar penisin tam ortasından ölçülerek elde edilmiştir.

Çocuklarda Penis Boyu uzatılabilir mi ?
Çocuklarda endorin bir bozukluğa bağlı küçük peniste ve hipospadias hastalığında testesteron veya penisi uyaran hipofiz hormonları verilerek penis büyütülebilir. Diğer durumlarda aile konuşularak rahatlatılır bilgi verilir, çocuk şişmansa zayıflaması önerilir. Ergenlik döneminde tekrar değerlendirilir.

Erişkinlerde Penis Boyu uzatılabilir mi ?

Bu konuda interneti karıştıran biraz farkında olduğu veya olmadığı psişik sorunları olan erkeklerde bu takıntıyı çok görürüz. Cinsel üstünlüğü ve başarıyı penis boyuma endekslemişlerdir. Oysa önemli olan fonksiyondur bunu onlara anlatmak lazım.



Öncelikle hakikaten penis küçük mü ona karar vermek lazım. Bu kararı verdikten sonra basitçe ve kısmen etkili yapılabilecek cerrahi girişimler dışında majör büyük girişiklere kalkışmamak lazımdır. Yapılabilecek tedaviler nedir ?

Penisi asan süspansuar bağın kesilmesi. Yaklaşık 1-2 cm uzatma sağlayabilir

Pubik yağ dokusu fazla ise bunun liposakşın veya açık cerrahi ile çıkarılması

Ağırlık asılarak yapılan germe tedavileri. Tekrar eski haline gelebilir.

Vakum aletleri hem penisin sertleşmesi hem de büyümesinde faydalı olabilir.

Erişkinlerde Penis çapı ya da kalınlığını artırmak mümkün mü ?

Penis cildi altına yapılan dolgu materyalleri ile penisi kalınlaştırmak mümkündür. Bu amaçla hyaluronidik asit veya hastanın kendi karın yağ dokusu kullanılabilir. Karın yağ dokusu daha yaygın kullanılmaktadır. Belirgin ve tatminkar bir kalınlık sağlanabilir. Yıllar içerisinde cilt altına verilen yağ dokusunun bir kısmı erise de yine de bir miktar kalınlık kalıcı olur. İkinci seans gerekebilir
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Prof.Op.Dr. Coşkun ŞAHİN
İstanbul
Doktor "Üroloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Prof.Op.Dr. Coşkun ŞAHİN'in Yazıları
► Penis Estetiği Dr.Arda KATIRCIOĞLU
► Boyu Etkileyen Faktörler ve Beslenme Prof.Dr.Metin ÖZATA
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Çocuklarda ve Erişkinlerde Penis Boyu' başlığıyla benzeşen toplam 22 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


01:25
Top