2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



İlaçlar Nasıl Kullanmalı?
YAZI #5273 © Yazan Prof.Dr.Atilla İLHAN | Yayın Ocak 2019
Biz hekimlerin en çok önerdikleri ve yazmaktan zevk aldıkları kimyasallardır ilaçlar. Uygun kullanıldıklarında hayat kurtaran bu maddeler yersiz veya yetersiz kullanımlarında maalesef aynı şekilde önemli zararlara da yol açabilmektedir. O zaman hangi ilaçları nasıl kullanalım? Şeker hastalığı, yüksek tansiyon, guatr ve Parkinson gibi kronik hastalıklarda ilaç kullanımı ömür boyudur. Ancak kansızlık, baş ağrısı gibi hastalıklarda ise hekimin uygun gördüğü süre zarfında ilaçların kullanılması yeterli olacaktır. En sık yapılan yanlış şikayetlerin geçmesinden sonra ilaçların bırakılmasıdır. Ancak bu durum hem hastalığın kronikleşmesine hem de ilaçlara karşı direncin oluşmasına yol açmaktadır. Örneğin ilaçlar ile tansiyonu kontrole alınan bir hasta artık yeter düşüncesiyle ilaçlarını kesmesi gibi. Bazen de koruyucu olarak verilen ilaçların işe yaramadığı zannı ile ilaçlar kesilebilmektedir. İnme, kalp krizi gibi hastalıkların önlenmesi için kullanılan aspirin gibi kan sulandırıcılarda olduğu gibi. Gerçekte bu ilaçlar gelecek hadiselerin önlenmesi içindir. Bazı ilaçlarda da etki kanda belirli bir düzeyin oluşması ile 10-15 gün sonra başlar. Eğer hekim bu durumu hastası ile paylaşmaz ise genellikle hastalar birkaç kullanımdan sonra etki göremediği düşüncesiyle ilacı kesmektedir. Tüm ilaçlar açısından en doğrusu hastanın hekimi ile ayrıntılı olarak konuşarak ilaçlarını ne kadar kullanacağı konusunda bilgi almasıdır. Biz hekimlere düşen görevde her ne kadar yoğun olsak da mutlaka önerdiğimiz ilaçları olası yan etkileri, nasıl kullanılacağı konusunda hastamızı ayrıntılı olarak bilgilendirmektir. Hatta “söz uçar yazı kalır” deyişi ile hastanın anlayabileceği basit çizelge yaparak bunu hastaya vermektir. Sağlıklı günler dileğiyle…
http://dratillailhan.com
https://www.facebook.com/dratillailhan/
https://www.instagram.com/dratillailhan/
https://www.twitter.com/dratillailhan

#nöroloji #algoloji #profdratillailhan #dratillailhan #prof #dr #atillailhan #doktor #hekim #migren #sara #epilepsi #ms #multiplskleroz #alzheimer #demans #parkinson #başağrısı #vertigo #inme #felç #beyin #beyindamarhastalıkları #ankara #çukurambar #hekimcenter #kuruiğneleme #kuruiğne
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Atilla İLHAN Fotoğraf
Prof.Dr.Atilla İLHAN
Ankara
Doktor "Nöroloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Prof.Dr.Atilla İLHAN'ın Yazıları
► Tıroıd Hormonları ve İlaçlar Prof.Dr.Metin ÖZATA
► Troid Hormonlarını Bozan İlaçlar Prof.Dr.Metin ÖZATA
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'İlaçlar Nasıl Kullanmalı?' başlığıyla benzeşen toplam 31 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Alzheimer Hastaları Mart 2020
◊ Temporal Lob Epilepsi Aralık 2017
◊ Strese Dikkat!!! Kasım 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


02:28
Top