2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kilo Verme - Obezite
YAZI #5282 © Yazan Dyt.Mahir KALABAY | Yayın Ocak 2019
Bel çevrenize bakın eğer bel çevreniz kadın>88 cm, erkek>102 cm üstünde ise. Bu sizin şeker, kolestrol, kalp, kanser ve daha bir çok hastalığın sizi beklediğini gösterir. Şuanda araştırmalar birçok hastalığın doğrudan veya dolaylı olarak sebebini olarak bunu işaret ediyor. Yani bel çevreniz ve kilonuz arttıkça ömrünüz kısalıyor.

Toplumun bu durum karşısındaki genel tavrı veya kendini kandırma mantığı ise 'yıyende ölüyor, yemiyende ölüyor' şeklinde. Evet ölüm kaçınılmaz ama yaşam kalitenizin düştüğünde ne kadar eziyet çekeceğinizi, sevdiklerinize yük olduğunuzu ve onları üzdüğünüzü düşünün. Bunun yıllarca devam ettiğini düşünün belki de ölümü herkesten çok isteyeceksiniz.Öncesinden yani beğenmediğiniz vücudunuzu sakladığınız, toplum içine çıkmak istemediğiniz işin sosyal ve psikolijik boyutundan hiç bahsetmiyorum bile.


Bunun hapı kısa bir yöntemi yok mu?
Tek kelimelik bir cevap isterseniz yok. Eğer bunun hapının, ilacının, çayının vb. yöntemlerinin olduğunu söyleyen olursa bilin ki küçük bir menfaat için vaktinizi, umutalrınızı, sağlığınızı belkide yaşamınızı çalacaktır.

Peki Çare ne ?
Çare diyebilmek için, sağlıklı ve kalıcı bir sonuç almamız lazım. Bunun dışındaki bütün çözümleri yırtıp atın. Sağlıklı olmalı çünkü kaslarınızı eritmiş ve ayağa kalkacak mecaliniz kalmamışsa insanlar kilo verdiğinizi göremeyeceklerdir bile. Kalıcılık şart çünkü bu yoyo durumu ile aslında büyük bir labirentin ve psikolojik harbin yanı sıra insülin direncinin gibi durumlarla tanışabilirsiniz.
Tek Çare var o da sağlıklı beslenme ve saglikli beslenmeyi özümsemek. Bir yaşam tarzı haline getirmek . Sağlıkla kalın.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Mahir KALABAY Fotoğraf
Dyt.Mahir KALABAY
Diyarbakır
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Mahir KALABAY'ın Yazıları
► Hipotiroid ve Kilo Verme Dyt.Hatice KARSLIOĞLU
► Hamilelik Sonrası Kilo Verme Dyt.Sevgi Gökçen ERKÜN
► Doğum Sonrası Kilo Verme Dyt.Gülhan KOCA
► Kilo Alıp Verme Döngüsü Dyt.Nil ŞAHİN GÜRHAN
► Yoyo Sendromu: Sürekli Kilo Alıp Verme Dyt.Ezgi TOPTAŞ BIYIKLI
► Kilo Verme Neden Durur ? Hızlandırmak İçin Tavsiyeler Dyt.Zeynep Işıl KÜÇÜKGÖNCÜ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Kilo Verme - Obezite' başlığıyla benzeşen toplam 61 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Detoks Yalanları! Şubat 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


23:43
Top