2007'den Bugüne 92,310 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Botox Hangi Tedavilerde Kullanılır?
YAZI #5289 © Yazan Op.Dr.Murat ATASEVEN | Yayın Ocak 2019
Botoks, botox ya da botulinum toksini uygulaması belirli bölgeler için kırışıklık tedavisinde kullanılan -bana göre fiyat-performans açısından eşsiz- bir kozmetik uygulama. Bunu artık hepimiz biliyoruz. Peki başka ne gibi sorunlarda kullanılıyor, bunların ne kadarını biliyoruz? Kısaca değinmekte yarar olduğunu düşünüyorum:
1. Botox, gülüş bozukluklarında (gummy smile) kullanılmaktadır. Güldüğümüz zaman veya konuşurken dişetlerimiz olması gerektiğinden daha fazla görünüyorsa bu görüntü kişide olumsuz etki yaratabilir. Botoks uygulaması ile kısa sürede çözülebilir ve altı ile dokuz ay kadar olumsuz görüntüden hastayı uzaklaştırabilir.
2. Botox, migren ya da gerilim tipi başağrılarında yarar sağlayabilir. Bu tedaviye başlamadan önce hastanın tanı almış olması önemlidir. Her başağrısı olgusuna botoks uygulaması yapılmamalıdır. Uygulama bölgeleri ve dozajları kozmetik tedaviye göre çok farklılık gösterir.
3. Botox, aşırı terleme (hiperhidrozis) tedavisinde (ki bunu da artık çoğumuz biliyoruz) oldukça yarar sağlamaktadır. Özellikle koltuk altı terlemesi, avuç içlerinin terlemesi ve ayak tabanlarının terlemesini azaltmada çok etkili olmaktadır. Botulinum toksini uygulaması sonrası terlemenin kesilmesi üç gün ile 15 içinde gerçekleşirken, terlemenin geri dönmesi bazen bir yılı bulabilmektedir.
4. Botox, çiğneme kaslarımıza (masseter kas ve temporal kas) enjekte edilerek, diş gıcırdatma diğer adıyla bruksizm tedavisinde kullanılmaktadır. Özellikle geceleri ortaya çıkan diş gıcırdatma sorunu ilerlediği takdirde çene eklemlerinde dejenerasyon yaratabilir. Bu durumu yaşamakta olan hastalar, sabahları mutsuz olarak ve çene ağrısı ile uyanabilirler. Yine masseter denilen çene kasının aşırı büyük olması durumunda, yüzde çene bölgesinde ovalleşme artmıştır. Bzaen de çene kasının tek taraflı büyümesi çenede bir asimetri oluşturmuştur. Bu asimetri durumunu düzeltebilmek için veya yüze 'V' şeklini verebilmek için yine botulinum toksini uygulamasına başvururuz.
Yukarıda sözünü ettiğim botoksun en sık kullanım alanlarının yanısıra orta ve alt yüz ile boyun bölgelerine uygulamalar da gündeme gelmektedir. Bunlar burun ucu kaldırma, çene hattı belirginleştirme ve boyun sarkıklıklarının azaltılması yani nefertiti lift gibi kullanım alanlarıdır. Cildimize ayrıca deri içi yani intra dermal botox enjeksiyonu ile mezobotox dediğimiz parlaklık sağlama dozajları uygulanabilir.
Daha nadiren kullanılan farklı botoks tedavi alanları ise şöyle sıralanabilir: Kellik ya da saç dökülmesi için saç botoksu tedavisi
Vajinismus tedavisi
Bacak inceltme tedavisi
Zayıflama yani kilo verme için son zamanlarda popüler hale gelen mide botoksu tedavisi
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Murat ATASEVEN Fotoğraf
Op.Dr.Murat ATASEVEN
İzmir
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Murat ATASEVEN'in Makaleleri
► Botox (Botoks) Op.Dr.Barış ZAMANDAR
► 18 Soruda Botox Op.Dr.Bülent CİHANTİMUR
► Göz Damlaları Nasıl Kullanılır? Op.Dr.Mücahit EMRE
► Botox® ve Zamanı Durdurmak Op.Dr.Deniz KÖK
► Botox ve Dolgu Uygulaması Op.Dr.Eser AYDOĞDU
► Kırışıklık Tedavisinde Botox Dr.Betül Zeynep ŞENGÖR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Botox Hangi Tedavilerde Kullanılır?' başlığıyla benzeşen toplam 67 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Meme Büyütme Ameliyatı Eylül 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


14:47
Top