2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Sizi Böyle Bekleyen Biri Var mı ? “❤🕊.
YAZI #5315 © Yazan Vet.Hek.Tolgay AYTAR | Yayın Ocak 2019
“SİZİ BÖYLE BEKLEYEN BİRİ VAR MI ? “❤🕊. Is there someone waiting for you?
Size eşlik eden papağanları zinde mutlu tutmak , bir kare deliği yuvarlak bir deliğe sokmaya benzer.Ama asla unutmayınız ki yaptıklarını yapabildikleri kadar iyi yapmaya çalışmaları ”onların bize uyum çabalarına tanıklık etmektir.
Esaret altındaki hayat, her zaman dost papağanlar için bir stres ölçüsü taşır.
Bilge papağan sahibi bunu kabul eder ve esaret altında yaşamanın koşullarından kaynaklanan fazla stresi hafifletmeye çalışır.
Pratik deneyimlerden ve bilimsel araştırmalardan, duyguların bir hayvanın sağlığının durumunu, “hayvanın bir insan mı yoksa bir kuş mu “ olduğu konusunda etkilediğini biliyoruz. Bir hayvan ne kadar zeki ise tehlike algılayıcısı daha da farkındadır ve daha da büyük bir strese sahiptir.
Evlerimizin papağanlar için stres yarattığından kuşku duymuyoruz. Bunlar arasında düzensiz beslenme programları, sıkıcı veya besleyici olmayan gıda seçenekleri, çocukların ve diğer evcil hayvanların öngörülemeyen davranışları, kafesinin evdeki “açık” noktaya yerleştirilmesi, evdeki sıcaklık ,nem ,ışık ve çok fazla sebep vardır.
Papağan sahipleri, bu nedenle, kendi içlerindeki “ zorlu dünyamızda” “kendi stres seviyelerini” göz ardı etmemelidir bu nedenle genellikle kuşlarındaki stres belirtilerini fark etmezler.
Çocukluğumuzdan beri çoğumuzun öğrendigi gibi, kendi korku ya da duygusal rahatsızlık duygularımızı silkmeye çalışıyoruz. Eğer kendi kaygımızla veya stres duygularımızla temas halinde değilsek, “o zaman papağanlarımızdaki kaygı belirtilerini aramak ve onurlandırmak için kendimizi eğitmemiz gerekir
Bu yorum evde beslenen çeşiti evcil kuşları da kapsayabilir..
Tek ortak çözüm “ sonuç “ “Onları ciddiye almalıyız”❤🕊
Veteriner Hekim
Ali Tolgay Aytar
🕊🍁👨⚕www.veterinerizmir.com

🕊🍁👨⚕ https://www.instagram.com/ozvet_line_avian/

🕊🍁👨⚕https://www.tavsiyeediyorum.com/veteriner_4031_tolgay_aytar.htm

#papağan #jakopapağan #macawpapağan #macawsofinstagram #macaws #macaw #africangrey #africangreyparrot #muhabbetkuşu #bird #birds #izmir #izmiretkinlik #kuş #kuşlar #türkiye #aydın #denizli #antalya #ankara #istanbul #bursa #güvercinler #forpus #sultanpapagani #sultanpapagani #jako #kanaryakuşu #güvercinler #kuşveterineri #veteriner #veterinerhekim #muhabbetkuşu #izmirmuhabbetkuşundananlayanveteriner #
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Tolgay AYTAR Fotoğraf
Vet.Hek.Tolgay AYTAR
İzmir
Veteriner Hekim
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi56 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Vet.Hek.Tolgay AYTAR'ın Makaleleri
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Sizi Böyle Bekleyen Biri Var mı ? “❤🕊.' başlığıyla eşleşen başka makale bulunamadı.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


23:56
Top