2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Afrika Gri Papağan Nasıl Beslenir?❤önemli Özel Yayın Öz-Vet Line Veteriner Cerrahi Kuş Eğzotik Reptil Pet Merkezi 🕊🕊
YAZI #5401 © Yazan Vet.Hek.Tolgay AYTAR | Yayın Ocak 2019
Afrika gri papağan nasıl beslenir?❤önemli özel yayın Öz-Vet Line Veteriner Cerrahi Kuş Eğzotik Reptil Pet Merkezi 🕊🕊🕊
Afrika Gri Papağanınızı dengeli bir diyetle beslemek, evcil hayvanınızın yıllardır sağlıklı kalmasına yardımcı olabilir. Mağazada satın alınan papağan peletleri yediği yiyeceklerin çoğunu hesaba katmalı. Peletlerin yanı sıra, kalsiyum ve A vitamini eksikliklerini önlemek için sabahları ve akşamları küçük bir taze meyve veya sebze porsiyonu sağlar. Bir saat sonra, papağanın yediği taze yiyecekleri yıpranmayı önlemek için yemeyin. Papağanınızı daha sağlıklı bir diyete dönüştürmeniz gerekiyorsa, kuşunuzu strese sokmamak için değişiklikleri kademeli olarak yapın.
İyi Dengeli Bir Diyet Seçme💚Papağan dükkanından alınmış kuş peletleriyle besle. İnternetten veya yerel evcil hayvan dükkanından satın alabileceğiniz ticari kuş peletleri kuşunuzun beslenme ihtiyacının çoğunu karşılayacaktır. 🌎Papağan diyetinin yaklaşık% 75'ini oluşturmalılar🌎En büyük avantajları arasında, mağazadan alınan peletler sebze, meyve, tohum ve tahılların bir karışımından yapılır. Her pelet bu bileşenlerin hepsini içerdiğinden, papağan en sevdiği yiyecekleri seçemez ve başkalarını bırakamaz, bu da beslenme dengesizliğine neden olabilir.Yapay renklendirme, aroma maddeleri ve koruyucu maddeler içermeyen kaliteli organik papağan peletleri besleyin. ❤Taze meyve ve sebze ile ek pelet. Afrikalı Grey'in diyetinin kalanını meyve ve sebzelerle doldurmak, kalsiyum ve A vitamini eksikliklerinin önlenmesine yardımcı olacaktır. İyi seçenekler lahana, havuç, hardal yeşillikleri, lahana, brokoli, portakal, elma ve çekirdeksiz üzüm içerir.Meyve ve sebzeleri papağanıza vermeden önce yıkayınız. Taze meyve ve sebzelerin yanı sıra, papağan insan bebek maması ve susuz meyvesini beslemeye de çalışabilirsiniz.
Sadece papağan tohumlarını beslemekten kaçının❤Tohum bazlı diyetlerin geçmişte uygun olduğu düşünüldüğünde, artık tohumların papağan diyetinin sadece küçük bir bölümünü oluşturması önerilir. Tohumlar yağ bakımından yüksek ve besin içeriğinde düşüktür, bu yüzden kuşunuzun uzun vadeli sağlığı için kötüdür. Papağan diyetiniz tohuma dayalıysa, yavaş yavaş tohumlardan arındırın ve pelet bazlı bir diyete geçin.Zararlı yiyeceklerden uzak durun. Bakkalın ürün bölümündeki ürünlerin çoğu, Afrikalı Grey'in sağlığınız için harika olsa da, bazı insan yiyecekleri zehirli olabilir. Avokado, süt, çikolata, çiğ et ve pişmemiş yumurtaları temizleyin. ❤Buna ek olarak, papağan, patates cipsi, pizza kabukları ve patates kızartması gibi yağlı veya tuzlu yiyecekleri sevebilir, ancak bu idareli ve küçük miktarlarda sunmalısınız.Bir Beslenme Çizelgesi Oluşturmak taze ürünler sağlayın, ardından bir saat sonra çıkarın. Sabah, papağanıza bir veya iki çay kaşığı meyve veya sebze verin. Bir saat sonra, papağanınızın bakteri üremesini önlemek için ne yemediğini kaldırın. Akşam, başka bir taze yiyecek sunuyoruz.
Miktar, papağanınızın yaşına ve büyüklüğüne bağlı olacaktır, ancak iki çay kaşığı kadar iyi bir genel rehberdir.
Günlük pelet rasyonunu kafese yerleştir. Sabah taze yiyecekleri çıkardıktan sonra, papağanıza bir pelet yemeği kabı verin. Miktar, kuşunuzun yaşına ve yiyecek markanıza göre değişecektir, ancak miktar genellikle bir fincanın çeyrek ila bir yarısı arasında olmalıdır (85 ila 170 gram). Kuşunuzun türüne, yaşına ve kilosuna dayalı ölçümler için ürününüzü kontrol edin.
Her gece pelet kabını çıkarın ve temizleyin.Bulmaca oyuncaklarını kullanın ve yiyecek aramalarını teşvik etmek için ikramları saklayın. Hazır bir gıda kaynağı sağlamanın yanı sıra, papağanınızı yemlemeye teşvik etmek için gıda dağıtıcı oyuncakları kullanın. Bu, onu eğlendirmeye ve davranış sorunlarını önlemeye yardımcı olacaktır.
Oyuncakları çevrimiçi olarak veya evcil hayvan mağazanızda dağıtmaya bakın. Ayrıca, çakıl taşları ile karıştırılmış küçük bir tohuma sahip bir kap da sağlayabilirsiniz, böylece papağanın ikramlarını bulmak için kazması gerekir.Her zaman kafesinde tatlı su bulundurun. Papağanınızın her zaman temiz, temiz suya erişebildiğinden emin olun. Suyu değiştirin ve kabı günde en az iki kez temizleyin.
Papağanınızın peletlerini ya da suda kurutulmuş meyvelerini ıslatıp çorba yapmayı sevdiğini görebilirsiniz. Bu durumda suyu daha sık değiştirmelisiniz. Suyu sık sık değiştiremiyorsanız, papağanınızın çorba yapmasını önlemek için bir şişe dağıtıcı kullanın.Üçüncüsü: Papağanınızı Yeni Bir Diyete Dönüştürmek Diyetini değiştirmeden önce kuşunuzun sağlıklı olduğundan emin olun. African Grey'in diyetini ayarlamadan önce veterinerine bir sağlık kontrolü planlayın. Diyetini değiştirmek, daha önce fark edilmemiş olan kuşunuzu ya da daha kötü sağlık sorunlarını stresleyebilir. Papağanı veterinere getirdiğinizde, diyet değişiklikleri yapmak için herhangi bir öneri olup olmadığını sorun.Eğer bir veteriner bulmanız gerekiyorsa, arama aracını Avian Veterinerleri Derneği'nin web sitesinsitesini kullanabilirsiniz Parçanayı yavaşça tohumlardan ayırın. Tohumları aniden ortadan kaldırmak yerine, papağanınızın kafesine bir kabı tohumu ve başka bir pelet ile saklayın. Papağanı peletlerin üstünde yediğinizde, sunduğunuz tohum miktarını kademeli olarak azaltın. Bir kapta tohum ve peletlerin karıştırılması genellikle etkili değildir, çünkü bir papağan muhtemelen sadece tohumları alır ve topakları terk eder.
Parrotunuzu yavaşça dört ila sekiz hafta boyunca yıkayın. Papağanlar diğer çeşit yiyeceklere göre tohumları tercih etme eğilimindedirler, dolayısıyla sabırlıdırlar. Meyve ve sebzeleri farklı şekilde hazırlamayı deneyin. Eğer papağan meyve ve sebze sunduğunda gagasını dönerse, nasıl hazırlandıklarıyla ilgili bir problem olabilir. Çalışmakta olan bir yöntem bulana kadar onları nasıl kesip soyduğunuzu açmayı deneyin. Ayrıca, ham servis yapmak yerine ek gıdaları pişirmeyi deneyebilirsiniz.
Örneğin, papağan, servis ettiğin bütün havuçlara dokunmuyorsa, rendeleyin, doğrayın veya dilimlemeyi deneyin. Geçiş sırasında papağanınızın ağırlığını izleyin. Yemeğinizi değiştirirken papağanızı kilo alımı veya kaybı belirtileri için izleyin. Ağırlığını kaybetmediğinden emin olmak için papağanızı düzenli olarak bir gram tartı ile tartın.
Letarji veya anksiyete gibi diğer endişe nedenlerine dikkat edin.
Vet Hek
Ali Tolgay Aytar
Öz-Vet line kurucu veteriner hekimi https://www.tavsiyeediyorum.com/veteriner_4031_tolgay_aytar.htm
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Tolgay AYTAR Fotoğraf
Vet.Hek.Tolgay AYTAR
İzmir
Veteriner Hekim
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi56 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Vet.Hek.Tolgay AYTAR'ın Makaleleri
► Veteriner Kardiyoloji Vet.Hek.Gökhan ÖZTÜRK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Afrika Gri Papağan Nasıl Beslenir?❤önemli Özel Yayın Öz-Vet Line Veteriner Cerrahi Kuş Eğzotik Reptil Pet Merkezi 🕊🕊' başlığıyla benzeşen toplam 74 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


01:32
Top