2007'den Bugüne 92,310 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yüzme ve Eğitmen
YAZI #5454 © Yazan İsmet SEZGİN | Yayın Şubat 2019
Yüzme
* * *Yüzme, egzersiz olarak diğer sporlardan birçok yönüyle farklı ve özgün bir spordur. Suyun içinde yapılmasından dolayı;
Sporcular ve bireyler akışkan bir ortamda, havadan 1000 kat daha fazla yoğun olan su içinde, vücutlarını bir sıvı maddeye karşı iterek ilerlemeye çalışırlar.
Kolların ve bacakların beraber veya ayrı ayrı kullanılması,
Yatay pozisyonda yapılıyor olması,
Enerjinin sadece suda değil aynı zamanda, suda su üzerinde kalmak için kullanılmasıdır.

Su, hareketini engelleyen katı cisimlere karşılaşana kadar kırılmamış, düzgün akıntılarla yayılma eğiliminde olan moleküllerden oluşur. Su moleküllerinin düzgün yayılımına "laminar"denirken engellenmiş akıma "turbulent" denir.

SUYUN KALDIRMA KUVVETİ
* * *Vücudun su üzerinde kalabilme kabiliyetleri yüzme bakımından önemli bir faktördür. Fiziksel yapıları dolayısıyla kaslı ve yüksek yoğunluğa sahip insanların batma eğilimleri vardır.*
* * *Hangi yaşta olursa olsun, bayanlar erkeklerden önemli miktarda yağa sahiptir. Bu nedenle bayanlar hidrodinamik kaldırmanın sonucu erkeklerden kolay su üzerinde durabilirler. Ayrıca yağın vücutta dağılımına göre bayanların bacaklarında fazla yağ olması ve yataylığı sağlamaya yardım etmesi, erkeklerde ise bacakların batması gibi bir durum da mümkün olabilir. Bu batma, sürtünmeyi arttırır ve yüzmenin verimini azaltır. Su korkusu olan bir birey, bilinçsiz olarak kasların gerilmesi ile merkez ağırlık noktasında dengeyi sağlayamadığı için, yaşanmış olan panik ve telaş ile suya batmaya başlar. Alacak olduğunuz eğitimde su üzerinde durma, sakinliği koruma ve vücudumuzu yatay*pozisyonda doğru şekilde su üzerinde kalmasını sağlarız. Yapılmış olan tekrarlar ve suyla haşır neşir olma su korkusunu yenmenizi sağlayacaktır. Kendinize olan güveni sağlayıp, akabinde teknik gelişim sürecine girilir. Düzenli antrenmanlar sayesinde, hedef doğrultusunda veya "sağlık için spor" gelişim süreci başlamış olur.*

DERS ÜCRETLENDİRMESİ
* * *Çok severek, vermiş olduğum eğitime istinaden, eğitim öncesi sporculuk kariyerim ve akabinde antrenör olarak edinmiş olduğum tecrübelerin birikimi ile sizlere eğitim veriyorum. Bu eğitimi hayatınız boyunca sadece bir kez alıyorsunuz. Pekiştirmesi ve ilerlemesi sizin belirlediğiniz planlamaya göre gelişim gösteriyor.
* * *Dışarıdan genel olarak zevkli ve eğlenceli bir sektör olarak görüldüğünü varsayarak ki çok zevkli ve eğlenceli bir eğitim sektörü olan mesleğimin de kendine göre zorlukları vardır. Derslerimizin suda olmasından dolayı, büyük bir efor sarf ederiz. Günlük ortalama 2*ila 6 saat suya girip ders yapmak mental olarak, antrenörleri yormaktadır. Ortalama bir ders 1 saat sürer ve bu dersin durağanlığı yoktur. Karşı tarafa aktarılan bilgi ve sarf*edilen enerji inanın büyük bitkinlik etkisi yaratır.
* * *Öncelikle kendi tabirimle "demiri bükme" ve "şekil verme" kısmı yaş itibari ile 3 -5 yaş / 6-12 yaş / 13-16 yaş ve 16+ Yetişkinleri kapsıyor. Alışılagelmiş hareketlerin düzeltilmesi, yaş ne kadar büyükse o kadar zorlaşıyor. Ders içeriği ;*
Suya alışma evresi,
Yüzme öğrenme,
Su korkusu var ise, su korkusunu yenme,
Su üzerinde kalma,
İlk evrede, Serbest ve Sırtüstü Teknik Yüzme eğitimi,
İleri seviye evrede, 4 teknik öğrenim ve gelişim süreci,
Küçük yaş grupların da, kurum ve kulüpler için altyapı hazırlık dönemi,
8 - 9 - 10 / 16 yaşa kadar olan sporcularda, teknik geliştirme ve müsabık olan sporcular için danışmanlık,
*Sualtı teknik analiz, hata tespit yöntemi ile teknik destek ve çözümler,
Kondisyon antrenmanları,
Bireylerin isteğine göre, yüzme kalitesinin arttırmak için*öncesi, kara antrenmanları veya fitness antrenmanları ile ek destek paketleri sunuyorum.
* *Ücretlendirmelerde, kulvar kirası ücretlere dahildir. Günümüz şartlarına uygun ücretlendirme yapılır. Kulvar kirası + Eğitim olarak paket satın almış olursunuz. Paket ders adedi ne kadar artarsa ilk satın alımda ücrette buna istinaden indirimli olacaktır.
* * Ders/Saat başı ücret hakkında bilgi almak için iletişime geçebilirsiniz.*
* * *Paket olarak en az 6 ders en fazla 30 ders alabilirsiniz. Kontenjan olarak her ay en fazla 10 öğrenci kabul ediyorum.
* * *
* * *"Eğitmen kim olursa olsun, eğitim ne olur ise olsun, eğitimin değeri paha biçilmezdir."




     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
İsmet SEZGİN Fotoğraf
İsmet SEZGİN
İstanbul
Yüzme Antrenörü
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler İsmet SEZGİN'in Makale ve Yazıları
► Yüzme ve Faydaları İsmet SEZGİN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Yüzme ve Eğitmen' başlığıyla benzeşen toplam 2 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Yüzme ve Faydaları Ağustos 2015
◊ 6 - 12 Yaş Yüzme Gelişim Aralık 2018
◊ 3 - 5 Yaş Yüzme Gelişim Aralık 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:09
Top