2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,978 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Sen Benim Kim Olduğumu Biliyor Musun?
YAZI #5457 © Yazan Uzm.Psk.Betül ARIKAN | Yayın Şubat 2019
“Sen benim KİM olduğumu biliyor musun?”
Bu soruyu her işittiğimde derin bir nefesle sakinliğimi kollarımın arasına alarak; hımm bir düşüneyim bakalım dedikten sonra bulmaya çalışıyorum esrarengiz cevabı;
Bir Albert Einstein değilsin, Thomas Edison’a da benzemiyorsun, Arşimet de olmadığına göre demek ki bilime ve insanlığa faydası olan biri değilsin..
Düşünelim bakalım;
Yıllar önce kaybettiğim ağabeyim, annemin halasının kuzeni, dedemin üçüncü kuşak torunu da olmadığına göre bana faydası olan biri de değilsin..
Eee o zaman senin “KİM” olduğunu niçin merak edeyim ki demek geçiyor içimden..
Genellikle bilmediğimiz, bilmek istemeyeceğimiz, amcaoğlunun mevkisine, dayısının rütbesine, babasının parasına, eşinin mesleğine, tanıdığı ünlü insanlara ve parasına güvenen ancak şu hayatta bir tek kendisine güvenemeyen insanların;
kendilerini savunmak, karşısındakini ezmek, sırada beklememek, ceza yememek, en arkadan en öne geçmek, ayrıcalık görmek için sarf ettikleri, halbuki dünyanın en fazla kompleks ve hazımsızlık içeren sorusunu hadi biraz inceleyelim:
Duyduğunda insanin gülmek istediği ama şaşkınlıktan ve kızgınlıktan gülemediği, tehdit kılığında sorulduğundan karşı tarafı atağa geçirip tartışmanın fitilini ateşleyen; “peki sen benim kim olduğumu biliyor musun?” ile devam eden ve muhtemelen önce sözel sonra fiziksel şiddete dönüşecek hayata dair iç burkan detaylardan birisi aslında..
O halde bu soruyu hayat felsefesi edinmiş ilk tanışma cümlesi olarak kullanan, kendine küs, özgüveni düşük, benlik saygısı azalmış arkadaşlarımıza seslenelim mi;
“SEN” kim olursan ol lütfen sadece “KENDİN” ol.. Emin ol; “SEN” dışında güven duyduğun, itibar ettiğin, önemsediğin ve varlığıyla yüceldiğini hissettiğin tanıdıkların kimsenin umurunda bile değil! Birilerinin ismi, mevkisi, makamı, parası ve gücü yerine kendini keşfet.. Güçlü yanlarını düşün, kendine inan, dinamiklerinle başarmayı hedefle. Göreceksin ki hakkınla ve alın terinle sahip oldukların öyle doyum verecek ki sana artık yarım kalmış EGO’ndan eser kalmayacak.. Bir süre sonra hayatın olağan akışında sergilediğin mütevazılık ve alçakgönüllülük sayesinde öyle saygı görecek, öyle ayrıcalıklar yaşayacaksın ki sen bile şaşıracaksın kendine; o saç yolduran soruyu her hatırladığında, evet işte şimdi “KİM” olduğumu herkesten önce “BEN” biliyorum diyeceksin gururla.. o halde ne bekliyorsun, hadi başla..
 Hey buraya baksana, sen benim kim olduğumu biliyor musun?
 Evet, biliyorum, peki sen benim kim olduğumu biliyor musun?
 Evet, ben de biliyorum. Eee hadi o zaman gidip başkalarına da soralım

Sevgiyle kalın..
     2 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Betül ARIKAN Fotoğraf
Uzm.Psk.Betül ARIKAN
Kocaeli (Online hizmet de veriyor)
Uzman Klinik Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi7 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Betül ARIKAN'ın Yazıları
► Benim Depresyonum, Benim Hayatım Psk.Abdullah ALPASLAN
► Bana Hasta Olduğumu İspat Et Psk.İzzet GÜLLÜ
► Çocuğunu Tanıyor Musun? Zekeriya GUTER
► Çocuğuna Yeterli Zaman Ayırıyor Musun? Psk.Dnş.Fatma KIRIMLI TAŞKIN
► Benim Hayatım Psk.Dnş.Kemal TUNCER
► O Benim Travmam Psk.Ebru DEMİR KARA
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,978 uzman makalesi arasında 'Sen Benim Kim Olduğumu Biliyor Musun?' başlığıyla benzeşen toplam 15 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


18:19
Top