2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



İnsan Düşünürken Muktedir, Yaşarken Acizdir!
YAZI #5464 © Yazan Meltem VARAN | Yayın Şubat 2019
🍋Unutmayalım ki hepimiz insanız ve hayat çok zor. İnsanoğlu düşünürken muktedir, yaşarken acizdir!"
Hayatın içindeyken yaşadığınız durumu olduğundan daha karışık ve aşılamaz hissedersiniz. Oysa bir resimdeki gibi çerçevenin dışından bakınca yalnış rengi, eksik parçayı veya yoğunlaşmış duyguyu daha rahat görebilirsiniz. 🍋Yaşadığınız sıkıntı defalarca el yıkamak, ışıksız uyuyamamak, kelebekten korkmak gibi anlamsiz veya basit görünebilir. Anlatmaktan çekinirken, birde çevrenizdekilerin basit görmesi😑 genel veya basit sorunlarla başa çıkamaz olmak üstüne üstlük bu sorunla alay edilebilir olmasıyla gittikçe yalnızlaşmakta sizi yoruyordur. 🍋Aslinda olan şey komplike bir krizin daha rutin bir etkinliğe yönlendirilmesi olabilir. Depresyon, panikatak, fobiler, bağımlılıklar ve durduramadığınız takıntılar durmadan ötelediğiniz, kaçındığınız, bastırdığınız duygularınızın imdat çığlığıdır.. Profesyonel yardım almayı ötelemeyin. Kendi kendinize veya bir yakınınız ile kahve sohbetinde hayatınızı derinden etkileyen problemlerin çözümlerini bulmak rus ruleti oynamaya yada rüya yorumlamaya benzer. Sorunlarınız sizi ele geçirmeden onları dinlemeyi anlamlandırmayı öğrenmek başaçıkmanın en etkili yoludur. 🍋Lütfen çevrenizde duygu durumunun hayatının vehametini anlatan bir tanıdığınıza, sorunu boşvermesini yada buda dert edilir mi! tarzinda öneriler vermeyin. Profesyonel yardım almanın önündeki engel çoğunlukla çevre etkisidir..
Yazan: Pedagog Meltem Varan
#psikolog #pedagog #avcılar #istanbul #beylikdüzü #beykent #terapi #insan #acıhayat #limonpsikoloji #psikodrama #bireyselterapi #grupterapisi #emdr #hipnoz #sigarabırakma #panikatak #depresyon #ailedanışmanlığı #çiftterapisi
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Meltem VARAN Fotoğraf
Meltem VARAN
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Çocuk Gelişimi Uzmanı
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Meltem VARAN'ın Makale ve Yazıları
► İnsan ve İletişim Psk.Dnş.Muhittin DAR
► İnsan Değişir mi ? Psk.Berivan ŞENTÜRK
► Tükenen İnsan Psk.Özlem AKKEL
► İnsan Olmak... Öznur SİMAV
► Sosyal İnsan Psk.Ziya ÜNLÜTÜRK
► Yalnız İnsan! Psk.Füsun BUDAK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'İnsan Düşünürken Muktedir, Yaşarken Acizdir!' başlığıyla benzeşen toplam 26 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


01:53
Top