2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Anda Olmak
YAZI #5475 © Yazan Psk.Dnş.Ebutalip ÖZENÇ | Yayın Şubat 2019
Bir Zen ustasına öğrencileri hayatı nasıl yaşadığını sormuşlar.
O da; "Ben ayakta duruyorsam ayakta dururum, yürüyorsam, yürürüm. Yemek yiyorsam yemek yerim. Konuşuyorsam, konuşurum."demiş.
Öğrencileri onun sözünü keserek "Bu senin yaptıklarını bizde yapıyoruz ama sen bizden daha farklı ne yapıyorsun?" demişler. Zen ustası yine aynı karşılığı vermiş ve öğrenciler yine öğretmenin sözünü keserek, kendilerinin de aynı şeyi yaptıklarını söylemişler.
Sonunda Zen ustası "Hayır" demiş. "Siz oturduğunuzda koşmaya başlamış oluyorsunuz, koştuğunuzda ise hedefe varmış oluyorsunuz."
Bu günlerde meşhur olan bir resmi yine meşhur olan bir zen hikayesiyle anlatmak istedim. "Anda Olmak" özgürlük, neşe ve hafifliğin sırrı. Yani mutluluğun!
Hikayede Zen rahibinin dediği gibi çoğumuz otururken koşmayı, koşarken hedefe ulaşmayı düşünüyor. Buda kişinin andan uzaklaşıp geçmiş ve gelecek kıskacında sıkışmasına dolayısıyla bireyin mutsuzluğuna neden oluyor.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ebutalip ÖZENÇ Fotoğraf
Psk.Dnş.Ebutalip ÖZENÇ
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi4 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Ebutalip ÖZENÇ'in Yazıları
► Olmak, Sahip Olmak ve Anlam Sistemi Psk.Emir Emre DOĞAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Anda Olmak' başlığıyla benzeşen toplam 19 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Kendini Bil Şubat 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


20:17
Top